Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blattovi planovi za budućnost

Već je prošlo pet dana od ipak iznenađujućeg otkaza treneru Clevelanda Davidu Blattu. U redu, dobro je dokumentirana činjenica kako ga LeBron nije poštovao, kako mu je namjerno razbijao akcije ili ga ignorirao za vrijeme minute odmora. Iako ni Blatt nije bio savršen u cijeloj priči (od nespretnih izjava o plaći Kevina Lovea do zvanja nepostojećih time-outa), ipak je riječ o treneru koji je u svojoj prvoj sezoni na klupi igrao NBA finale, a u trenutku otkaza je imao omjer 30-11 i sigurno mjesto na vrhu konferencije.

Ako pitate ljude bliske Blattu, oni su uvjereni kako je otkaz „tisuću posto LeBronovo maslo“, iako i igrač i klub tvrde suprotno. Međutim, činjenica je kako je LeBron htio trenera koji ima NBA pedigre kao igrač, kako je u sjajnim odnosima s bivšim pomoćnikom i novim glavnim trenerom Tyronnom Lueom i kako je Blattova glava bila na panju otkad se Kralj James odlučio vratiti kući. Blatt je doveden s jednom ambicijom i ciljem (odgoj i razvoj mlade ekipe predvođene Irvingom i Wigginsom), no karte su se prirodno posložile posve drukčije dolaskom LeBrona. Povrh svega, kao pomoćnik je angažiran Lue, čovjek koji je bio prvi Blattov protukandidat za trenersku poziciju i najplaćeniji pomoćnik u NBA povijesti. S obzirom na sve navedeno, otkaz Blattu malo je koga mogao iznenaditi.

Naravno, sad kad je slobodan, Blatt će dobiti mnoge ponude iz Europe gdje je njegov ugled velik i neokaljan nakon sjajnih epizoda u Maccabiju, CSKA-u i reprezentaciji Rusije. Međutim, Blatt bi radije ostao u NBA ligi. Postoje mlade momčadi (prvi napamet padaju Timberwolvesi) kojima bi školovan i mudar trener poput Blatta sjajno došao. Moguće je kako je Blatt spreman prihvatiti i mjesto pomoćnika na godinu ili dvije dok bude učio sve nijanse NBA igre. Ovdje bi interes za njegove usluge mogao biti puno veći jer nema momčadi koja ne bi barem razmislila o angažmanu takvog stručnjaka. Navodno je bio u kombinacijama za pomoćnika Stevea Kerra u Warriorsima prije nego što je dobio ponudu Cavsa, a ta kombinacija bi mogla ponovo dobiti na težini ako netko namami Lukea Waltona koji je sjajno vodio Dubse u Kerrovom odsustvu i za kojeg postoji interes nekoliko momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE