Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blazersi i Spursi traže nove pobjede, Dallas dočekuje Nuggetse

Večeras nas očekuje novih 9 susreta u NBA ligi. Gledat ćemo nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja, poput onih Blazersa i Knicksa te Pacersa i Timberwolvesa, a bit će zanimljivo pratiti i kako će se Bullsi snaći bez Derricka Rosea, odnosno Grizzliesi bez Marca Gasola.

Charlotte Bobcats (7-7) – Boston Celtics (5-10) 01.00

U dvoboju dviju momčadi s Istoka od kojih se ne očekuje playoff ove godine, Boston Celticsi će se suprotstaviti Charlotte Bobcatsima. U zadnjih 8 susreta Boston je upisao samo jednu pobjedu i to protiv Atlanta Hawksa koje su pobijedili 94:87. Najbolji pojedinac u njihovim redovima bio je Brandon Bass sa 17 poena, a dobar je bio i ostatak petorke u kojoj su svi zabili dvocifren broj poena. Iako im omjer nije bajan (5-10), Celticsi se u svakoj utakmici, predvođeni mladim trenerom Bradom Stevensom, bore i pokušavaju nadoknaditi nedostatak kvalitete u rosteru. Charlotte Bobcatsi, s druge strane, igraju čvrstu obranu u svakoj utakmici, zahvaljujući kojoj se trenutačno nalaze na omjeru 7-7. U zadnjem susretu, deklasirali su Buckse s 24 razlike potpuno ih nadigravši u svim segmentima igre. Gerald Henderson igra standardno dobro, Kemba Walker zabija i razigrava, a i Al Jefferson, koji igra s nešto smanjenoj minutaži tijekom sezone zbog ozljede, počinje ulaziti u svoj ritam. Najskuplje ovoljetno pojačanje Bobcatsa donosi im novu dimenziju u napadu, posebice u reketu gdje svojim širokim repertoarom poteza svakoj momčadi u ligi može utrpati više od 20-ak poena. U njihovom prvom ovosezonskom susretu, Bobcatsi su u gostima uspjeli pobijediti gdje ih je predvodio baš Jefferson s double-double učinkom.

Iako se Charlotte muči kod kuće gdje su upisali 4 poraza u zadnjih 5 susreta, u ovom izjednačenom meču, šanse su ipak malo više na njihovoj strani. Očekujemo pobjedu domaćina u susretu s malim brojem poena.

Indiana Pacers (12-1) – Minnesota Timberwolves (8-7) 01.00

Najbolja ekipa Istoka, Indiana Pacersi, pokušat će nastavit pobjednički niz na svome parketu protiv Minnesota Timberwolvesa. Pacersi su slavili u svih sedam domaćih utakmica ove sezone, a ukupno su upisali samo jedan poraz u sezoni. Svoje uspjehe temelje na sjajnoj obrani, koja je do sada najbolja u ligi, dok se u napadu pouzdaju na Paula Georgea da ih odvede do pobjede. Prije dva dana svladali su Sixerse sa 106:98 a najbolji je bio Roy Hibbert s 27 poena, 13 skokova i 6 blokada. Minnesota igra vrlo dobro ove sezone, ali to se prije svega odnosi na domaći parket jer su u gostima upisali tek dvije pobjede iz sedam utakmica. Posljednji poraz, naravno u gostima, stigao je od Rocketsa rezultatom 112:101, a nije im pomogla ni dobra utakmica Kevina Lovea koji je upisao 27 poena i 15 skokova.

Minnesota ima kvalitetu da stvori probleme Pacersima, no Indiana igra sjajno od početka sezone i vjerujemo da će upisati novu pobjedu.

Miami Heat (10-3) – Phoenix Suns (7-6) 01.30

Nakon jučerašnje pobjede nad Orlandom, Phoenix ostaje na Floridi i susreće se s aktualnim prvakom Miami Heatom. Iako su zadnjih nekoliko utakmica igrali bez nominalno najboljeg igrača Erica Bledsoea, a i upisali su 4 poraza u nizu, Sunsi su se uspjeli vratiti na pobjednički kolosijek s dvjema pobjedama u gostima. U jučerašnjoj pobjedi predvodio ih je duo Goran Dragić i Gerald Green. Slovenac je zabio 23 uz 13 asistencija dok je Green dodao 20 poena. Trenutačno se nalaze na pozitivnom omjeru pobjeda i poraza (7-6) i nastavljaju pružati partije iznad predsezonskih očekivanja koja su ih smještala na samo dno Zapada. Jeff Hornacek, trener Sunsa, još nije siguran hoće li večeras moći računati na nastup Bledsoea te će se o njegovom nastupu odlučiti prije utakmice. Miami Heat u ovaj dvoboj kreće sa 6 pobjeda u nizu i zasigurno će htjeti nastaviti svoj niz i večeras. Ove sezone su upisali samo jedan poraz kod kuće (trica Jeffa Greena u zadnjoj sekundi), dok od Sunsa kod kuće nisu izgubili još od rujna 2009. godine. U zadnjoj utakmici do pobjede su došli zahvaljujući oporavljenom Dwyaneu Wadeu (27 poena), koji je nastupio nakon što je propustio dvije utakmice zbog koljena, i LeBronu Jamesu koji je zabio pobjednički šut u zadnjoj minuti protiv Orlanda. Miami ove sezone zna “zabušavati” tijekom utakmice i dozvole protivniku da se odvoji, ali zatim pokažu svoju kvalitetu pa tvrdom obranom i tečnim napadom u konačnici okrenu susret u svoju korist.

Očekujemo jednu glatku pobjedu domaćina jer su sjajni na svom parketu i neće dozvoliti da Phoenix, poput Bostona, iznenadi publiku u American Airlines Areni.

Detroit Pistons (5-8) – Milwaukee Bucks (2-10) 01.30

I Detroit i Milwaukee ušli su u sezonu slabije nego što su sami očekivali. Pistonsi su tijekom ljeta doveli Josha Smitha i Brandona Jenningsa, ali očito još nije sve “sjelo na svoje mjesto” i ne igraju onako kako bi se to od njih očekivalo. Smith i Jennings su nastavili s uzimanjem prevelikog broja, često nerezonskih, šuteva, što šteti ekipi koja ima dovoljno drugih oružja i igrala bi bolje s drugačijom raspodjelom ovlasti u ekipi. Sinoć su Pistonsi svladali ozljedama izmučene Netse rezultatom 109:97, a sjajno je s klupe odigrao Rodney Stuckey ubacivši 27 poena uz 6 asistencija. Bucksi se s omjerom 2-10 nalaze na samom začelju Istoka, no oni imaju izgovor u brojnim ozljedama koje su pogodile ekipu (Delfino, Sanders, Ilyasova, Butler, Knight i Ridnour propustili su nekoliko utakmica od početka sezone). Prije dva dana izgubili su od Bobcatsa sa 96:72, što im je osmi uzastopni poraz. Jedini koji se pojavio na utakmici bio je Khris Middleton s 20 poena, dok je startna petorka Ilyasova – Butler – Pachulia – Ridnour – Mayo kombinirano ubacila sramotnih 18 poena.

Prednost ide na stranu Detroita koji je kvalitetnija momčad i trebao bi slaviti u ovom dvoboju.

Memphis Grizzlies (7-6) – Houston Rockets (9-5) 02.00

Vrlo zanimljiva utakmica očekuje nas u FedExForumu, gdje ćemo gledati ekipe sa suprotstavljenim stilovima igre. Memphis je ekipa koja već godinama gradi svoje uspjehe na čvrstoj obrani, dok su Rocketsi suprotnost i sve karte bacaju na napadačku igru. Ogroman problem za Grizzliese predstavlja ozljeda Marca Gasola, koji je povrijedio koljeno i mogao bi duže vrijeme izbivati s parketa. Njegovo mjesto pokušat će popunit Kosta Koufos, koji je solidan obrambeni igrač, ali na oba kraja parketa daleko ispod kvalitete Gasola. U posljednjem susretu Grizzliesi su izgubili od Spursa sa 102:86, a najbolji je bio Mike Conley s 28 poena, te će se od njega i Zacha Randolpha sada očekivati puno veći doprinos u napadu. Rocketsi, najbolja napadačka ekipa ove sezone, uspjeli su i bez svog najboljeg igrača, Jamesa Hardena, svladati Minnesotu rezultatom 112:101. U toj utakmici “eksplodirao” je Aaron Brooks s 26 poena i vjerojatno zaradio večeras pokoju minutu više nego inače. Harden ima ozlijeđeno stopalo te se očekuje da propusti i ovaj dvoboj.

Iako će Rocketsi vjerojatno biti bez Hardena, dajemo im prednost jer će Memphisu trebati neko vrijeme da se prilagodi na igru bez Gasola.

San Antonio Spurs (12-1) – New Orleans Pelicans (6-6) 02.30

Spursi su kao i Portland Trail Blazersi na nizu od 10 utakmica bez poraza. Večeras dočekuju odmorne Pelicanse koji su svoju posljednju utakmicu igrali u petak, a trenutno su na nizu od 3 pobjede. Spursi su u subotnjoj utakmici igranoj kod kuće pobijedili Cleveland Cavalierse s 30 poena razlike(57 posto šuta). Koliko su bili dominantniji na terenu govori nam podatak od čak 43 poena razlike koliko su Spursi u jednome trenutku vodili. Danny Green je u pobjedi zabilježio učinak od 17 poena, Tony Parker je pridodao 12 koševa uz 7 asistencija. Pelicansi su u svojoj utakmici igranoj u petak također pobijedili Cavalierse. U vrlo neizvjesnoj utakmici Pelicansi su ipak pobijedili, a Cavaliersima je presudila trica Erica Gordona koji je ubacio 19 koševa. Anthony Davis je pridodao 17 koševa uz 13 skokova, a Tyreke Evans je pridodao 17 koševa i 10 skokova.

Prednost dajemo Spursima koji će nastaviti svoj niz pobjeda.

Dallas Mavericks (9-5) – Denver Nuggets (6-6) 02.30

Pomalo neočekivano, i Dallas Mavericksi još drže svoju dvoranu neosvojivom i nakon sedam odigranih utakmica. Igraju vrlo dobru napadačku košarku, a kada Dirk Nowitzki i Monta Ellis uđu u svoj ritam, potpomognuti Vinceom Carterom s klupe, jako ih je teško zaustaviti. Denver je s druge strane nešto lošije otvorio sezonu, ali u posljednje vrijeme igraju vrlo dobro, posebno na domaćem parketu, i uspjeli su izjednačiti broj pobjeda s brojem poraza. Ove dvije ekipe odigrale su utakmicu prije dva dana, a Denver je na domaćem parketu slavio s tijesnih 102:100. Nuggetse je s 20 poena i 9 asistencija predvodio Ty Lawson, a vrlo dobar bio je i Kenneth Faried s 18 poena i 14 skokova. S druge je strane Nowitzki ubacio 27 poena, Ellis 25, a Carter 16, no nije im se priključio još po koji suigrač da ostvare pobjedu.

Večeras Dallas ima priliku za uzvrat Nuggetsima za poraz u prethodnoj utakmici, a vjerujemo da će uspjeti u svom naumu.

Utah Jazz (1-14) – Chicago Bulls (6-6) 03.00

Utah večeras ima priliku malo popraviti svoj omjer i doći do druge pobjede, iako su kvalitetnom inferiorniji od večerašnjih protivnika, Chicago Bullsa. Bullse je pogodila vijest o ozljedi koljena Derricka Rosea, koji je već podvrgnut operaciji i propustiti će cijelu ovu sezonu. To je veliki šok za ekipu, a to se osjetilo i tijekom njihove prošle utakmice, kada su izgubili od Clippersa s ogromnih 39 poena razlike. Jedini raspoloženi na toj utakmici bio je Luol Deng s 22 poena, a i u nastavku sezone možemo očekivati da često predvodi strijelce ekipe. Jazzeri imaju samo jednu pobjedu ove sezone, ali pokušat će iskoristit činjenicu da su Bullsi u šoku i na svome terenu doći do rijetke pobjede. Sinoć su poraženi od Oklahome s 95:73, a u sivilu momčadi nitko se nije istaknuo, najbolji strijelci bili su Rudy Gobert i Enes Kanter sa samo po 10 postignutih poena.

Iako su Bullsi razočarani novom ozljedom Rosea, očekujemo da se oporave od sinoćnjeg velikog poraza i svladaju trenutno najlošiju ekipu lige.

Portland Trail Blazers (12-2) – New York Knicks (3-9) 04.00

Iako su sezonu započeli sa po 2 pobjede i  isto toliko poraza, Blazersi mogu nastaviti uživati u svojemu nizu pobjeda koji je od tog početnog slabijeg starta sada došao do brojke od 10 utakmica bez poraza. Dakako, treba napomenuti kako trenutno bilježe svoj najbolji pozitivan niz u posljednjih 6 godina. Taj pozitivan niz bi se mogao čak i nastaviti s obzirom da večeras dočekuju neprepoznatljivo loše Knickse. Knicksi su poraženi u 5 utakmica za redom već na početku sezone, a zanimljiv je podatak naspram ove sezone kako u cijeloj prošloj sezoni momci iz New Yorka nisu zaredali više od 4 poraza. Večerašnji domaćin koji teško gubi kod kuće im s obzirom na stanje Knicksa bez problema može donijeti već 10. poraz ove sezone. Blazersi su u svojoj posljednjoj utakmici igranoj u gostima pobjedili vrlo neugodne Golden State Warriorse. Ponovno je cijela prva petorka odradila većinu posla, a treba istaknuti LaMarcusa Aldridga s odličnim učinkom od 30 poena i 21 skoka, dok je Wesley Matthews  pridodao 23 poena. Knicksi su za razliku od Portlanda, poraženi u gostima kod Washington Wizardsa. Ponovno je najbolji kod Knicksa bio Carmelo Anthony s 23 poena i 12 skokova. J.R. Smith je s klupe pridodao 15 poena.

Prednost u ovoj utakmici dajemo domaćinima koji bi trebali produžiti svoj niz nepobjedivosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE