Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blazersi nagradili McColluma velikim ugovorom

Igrač Portland Trail Blazersa i dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao u protekloj sezoni (Most Improved Player) C.J. McCollum potpisao je novi ugovor s ekipom iz “Rip Cityja” koji će mu donijeti čak 106 milijuna dolara u sljedeće četiri godine.

24-godišnji šuter s Lehigh sveučilišta u NBA je stigao kao 10. izbor drafta 2013. godine. Slobodno možemo reći da su on i  Damian Lillard najzaslužniji za plasman Blazersa u drugi krug doigravanja protekle sezone, gdje su pokleknuli pred Golden State Warriorsima.

Ugovor je zaslužio sjajnim brojkama iz prošle sezone – 20,8 koševa uz 4,3 asistencije, 3,2 skoka i 1,2 ukradene lopte uz 41,7% šuta za tri poena. U poretku za igrača koji je najviše napredovao protekle sezone svu je konkurenciju ostavio daleko iza sebe, što i ne čudi jer napredak od 14 koševa po utakmici u jednoj sezoni nije česta pojava u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Nakon što su produžili ugovore s otkrićima iz prošle sezone (McCollum, Meyers Leonard i Allen Crabbe) te doveli tri jako kvalitetna igrača – Evana Turnera, Festusa Ezelija i Shabazza Napiera, članovi uprave na čelu s Neilom Olsheyem jako su zadovoljni odrađenim ljetom.

Ako nastavi s ovakvim razvojem i ostane na okupu, momčad koju s klupe predvodi Terry Stotts vrlo brzo bi se mogla umiješati u borbu za sam vrh Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE