Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blazersi nakon produžetka, Jordan Hill vodio Lakerse do pobjede

Sinoć su u NBA ligi odigrane samo tri utakmice, bez velikih derbija, no opet je bilo zanimljivih susreta. Portland je u gostima svladao Toronto nakon produžetka, dok su Lakersi, predvođeni utakmicom karijere Jordana Hilla, na svom terenu svladali Detroit Pistonse.

Portland je u popodnevnoj utakmici uspio svladati Toronto rezultatom 118:110. Utakmica je bila veoma izjednačena, a jedino veće odvajanje vidjeli smo od Portlanda, koji je od kraja treće pa sve do kraja četvrte četvrtine imao dvoznamenkastu prednost, ali Raptorsi su se na krilima Rudyja Gaya i Kylea Lowryja uspjeli vratiti u utakmicu. U zadnje dvije i pol minute Portland je postigao samo dva poena, dok su se Raptorsi malo po malo približavali i na kraju je Gay polaganjem u zadnjoj sekundi uspio izboriti rezultat 102:102 i produžetak. Ondje je pak povukao Damian Lillard za Blazerse i sa sedam poena u dodatnih pet minuta odveo svoju momčad do pobjede i omjera 8-2.

Lillard i LaMarcus Aldridge postigli su po 25 poena, dok ih je Nicolas Batum ubacio 24. Ponovno je Blazerse služio šut za tri poena te su ga gađali skoro s 50% uspješnosti, 15/32. Raptorse je predvodio Rudy Gay s 30 poena, dok je DeMar DeRozan upisao 29, no obojica su šutirala ogroman broj lopti, po 27 svaki, a ukupno su podijelili samo tri asistencije (sve tri DeRozan), što dovoljno govori o timskoj igri ovog dvojca.

Jordan Hill dobio je priliku u početnoj postavi Lakersa i za sada se odužuje s odličnim igrama. Sinoć je protiv Detroita odigrao utakmicu karijere te je s 24 poena i 17 skokova odveo svoju momčad do pobjede 114:99. Tijekom prvog poluvremena Pistonsi su imali inicijativu, no krajem treće i početkom četvrte četvrtine Lakersi su počeli pogađati trice, dok su Pistonsi promašili šest pokušaja iz igre i tri slobodna bacanja, tako da su Lakersi četiri minute prije kraja došli do 19 poena prednosti, što su bez problema sačuvali do kraja.

Uz Hilla odličan kod pobjednika bio je i Steve Blake s 9 poena i 16 asistencija, a dobro je statistiku napunio Pau Gasol s 12 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Pistonse je s 23 poena (šut 8/22) i 14 asistencija predvodio Brandon Jennings, dok je Josh Smith upisao 18 poena i 8 skokova.

Zach Randolph polako ulazi u formu, a to znači da Memphis Grizzliesi igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu. Sinoć su u gostima svladali Sacramento Kingse 97:86 i došli do omjera 5-5 u sezoni. U zadnjim utakmicama je proradila i čvrsta obrana Grizzliesa te ni Lakersi prošlu, ni Kingsi ovu utakmicu nisu uspjeli zabiti preko 90 poena. Grizzliesi su od početka gradili svoju prednost koja je tijekom treće četvrtine dosegla 20 poena, ali Kingsi se nisu predavali na svom parketu te su sedam minuta prije kraja došli do zaostatka od samo tri poena, ali Memphis je ponovno proigrao, spuštao više lopti na Randolpha koji je lakoćom poentirao i uspio odvesti momčad do pobjede.

Randolph je upisao 22 poena (šut 9/12) i 10 skokova, Marc Gasol bio je blizu triple-double učinka s 19 poena, 9 asistencija i 8 skokova, dok je Mike Conley upisao 19 poena i 9 asistencija. Starteri Kingsa su slabo igrali i trener Mike Malone ih je koristio samo dvadesetak minuta u igri, više prostora su dobili igrači s klupe, od kojih su najbolji bili Travis Outlaw s 18 poena i Isaiah Thomas s 15 poena.

NBA rezultati, 17. studeni:

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers 110:118
Sacramento Kings – Memphis Grizzlies 86:97
Los Angeles Lakers – Detroit Pistons 114:99

Latest Posts

NE PROPUSTITE