Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blazersi slavili nakon jednog, Hawksi nakon dva produžetka

Sinoć smo gledali četiri utakmice NBA lige, a mogli smo vidjeti dva odlična dvoboja koja su otišla u produžetke – Cavalierse protiv Hawksa i Blazerse protiv Clippersa.

Portland Trail Blazersi nastavljaju sa sjajnim igrama ove sezone te su pobjedom protiv L.A. Clippersa 116:112 došli do svoje 24. pobjede sezone, što je najviše na Zapadu. Utakmica je započela u sporijem ritmu (19:14 za Blazerse), ali ostatak je bio onakav kakav se očekivao – brz i atraktivan. Blazersi su vodstvo iz prve četvrtine uspjeli držati sve do sredine četvrte, kada se ekipe gotovo svakim napadom izmjenjuju u vodstvu. Chris Paul postigao je posljednjih osam poena Clippersa u regularnom dijelu, no nije im uspio donijeti pobjedu, budući da je promašio šut u posljednjoj sekundi.

U produžetku slična situacija, ekipe se često izmjenjuju u vodstvu, a Blazersi uspijevaju održati vodstvo zahvaljujući sjajnom izvođenju slobodnih bacanja, pogodili su svih 8 bacanja u zadnjoj minuti susreta. Ishod utakmice bi možda bio drugačiji da je Blake Griffin poentirao iz polaganja 30 sekundi prije kraja, nakon čega su Blazersi došli u vodstvo koje više nisu ispuštali. Najbolji kod Portlanda bio je LaMarcus Aldridge s 32 poena i 10 skokova, dok su po 19 poena ubacili Nicolas Batum i Wesley Matthews. Clippere je s 34 poena, 16 asistencija (samo 1 izgubljena lopta) i 6 ukradenih lopti predvodio Chris Paul, dok je Blake Griffin upisao 35 poena i 11 skokova.

Podjednako, ako ne i više, zanimljiva utakmica bila je ona između Clevelanda i Atlante, gdje su Hawksi slavili rezultatom 127:125 nakon dva produžetka. Cijelim tijekom susreta gledali smo borbu razigravača – Kyrieja Irvinga s jedne, te Jeffa Teaguea s druge strane. O izjednačenosti susreta dovoljno govori da je najveća prednost jedne ekipe bila samo sedam poena, koliko je imao Cleveland sredinom posljednje četvrtine. Vratili su se Hawksi u igru tricama Ala Horforda i Kylea Korvera te smo gledali napetu završnicu. U posljednjoj minuti niti jedna ekipa nije uspjela postići koš, a najviše prilike za to imali su Kyrie Irving i Anderson Varejao, koji nisu poentirali u više prilika, dok je kod Hawksa jedini pokušaj za pobjedu imao Teague, ali ni njegov floater preko Varejaoa u posljednjoj sekundi nije bio uspješan.

Iskupio se Teague u produžetcima. U prvom dodatnom periodu uspio je zabiti tricu s devet metara četiri sekunde prije kraja kojom se otišlo u drugi produžetak, iako je nakon iznuđenje izgubljene lopte Irvinga imao priliku i za pobjedu, no težak šut iz kuta je zastao na obruču. Drugi je produžetak također ponudio brojne promjene vodstva i napetost do zadnje sekunde. Irving je pogodio šut 55 sekundi prije kraja za izjednačenje, a zatim su Hawksi dva šuta promašili, ali oba puta dobili novi napad. U prvoj situaciji skok je uhvatio Irving, ali je prebrzo krenuo s driblingom i lopta se odbila od njega izvan granica igrališta, a u drugoj situaciji došlo je do “mrtve” lopte te je Varejao “dobio” skok za loptu, ali je ona ponovno otišla izvan granica igrališta i posjed je bio za Hawkse. S 23 sekunde do kraja, Teague je odlučio čekati do samoga isteka vremena prije nego krene u prodor, kod linije slobodnih bacanja napravio je korak unazad i šutirao te se lopta nekoliko puta odbijala od obruč, ali naposljetku je i prošla kroz njega sa zvukom sirene za pobjedu.

Teague je ubacio 34 poena uz 14 asistencija, 25 poena zabio je Horford, a po 20 Paul Millsap i Korver. Irving je bio najbolji kod poraženih s 40 poena i 9 asistencija, 22 je ubacio Tristan Thompson, s 20 Dion Waiters.

Ostale dvije utakmice su također bile neizvjesne, ali su riješene u regularnom vremenu. Houston je rezultatom 100:92 svladao Memphis zahvaljujući 27 poena Jamesa Hardena, od čega je čak 22 (iz 25 pokušaja) zabio s linije slobodnih bacanja. Najbolji kod Grizzliesa bio je Zach Randolph s 23 poena i 17 skokova. Spursi su na gostovanju rezultatom 116:107 svladali Dallas i došli do 23. pobjede sezone. Predvodio ih je Tony Parker s 23 poena, dok je savršenu (šut 7/7, trica 5/5, slobodna 3/3) utakmicu odigrao Danny Green ubacivši 22 poena. Možemo još istaknuti 21 poen i 13 skokova Tima Duncana, dok je Dallas predvodio Dirk Nowitzki s 25 poena, Monta Ellis ubacio ih je 23, a Vince Carter 20.

NBA rezultati, 26. prosinac:

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 125:127
Houston Rockets – Memphis Grizzlies 100:92
Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 107:116
Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 116:112

Latest Posts

NE PROPUSTITE