Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Blazersi uruèili otkaz Odenu

Portland Trail Blazersi definitivno su najnesretnija momèad zadnjih godina u NBA ligi. No, treba priznati da i vlastitim greškama potièu nesreæu, koja im se zadesila i s Gregom Odenom.

Da slabo reagiraju na draftu u Portlandu su pokazali i daleke 1984. godine. Houston je kao prvi izabrao Hakeema Olajuwona i on je ispunio misiju jer je donio NBA prsten u taj teksaški grad. No, kao drugi je birao Portland i odluèio se za Sama Bowiea, a kao treæi je Chicago uzeo Michaela Jordana i sve nakon toga je – povijest.

Veliku grešku je Portland napravio i 2007. godine kada je imao prvi izbor na draftu. Uzeli su Grega Odena, a nakon njih je tadašnji Seattle izabrao Kevina Duranta. Pet godina kasnije je situacija slijedeæa – Portland je otpustio Odena nakon što taj centar klubu nije donio apsolutno ništa, dok je Durant ponajbolji strijelac i igraè lige u Oklahoma Cityju (gdje se Seattle preselio).

Samo 82 utakmice je od trenutka kada ga je Portland uzeo na draftu odigrao Oden za Blazerse. Èovjek koji ima kroniène probleme s koljenima (ali i leðima) je bio vjeèno ozlijeðen, a nedavno je obavio veæ petu operaciju na jednom od dva problematièna koljena. Pitanje je hoæe li se Oden ikada moæi normalno baviti natjecateljskom košarkom, no evidentno je da to neæe èiniti u Portlandu.

U te 82 utakmice u pet sezona Oden je prosjeèno u dresu sastava iz Oregona postizao 9,4 poena, uz 7,3 skoka i 1,4 blokadu.

Nesreæa koju smo spominjali na poèetku je, samo podsjetimo, najviše vezana za Brandona Roya, sjajnog košarkaša i najboljeg igraèa Portlanda novijeg doba. Njegovi ogromni problemi s koljenima takoðer prijete da više nikada ne zaigra košarku na najvišoj razini.

Latest Posts

NE PROPUSTITE