Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blazersi utrpali 139 poena, velika utakmica Chrisa Paula

Sinoć je odigrano osam NBA utakmica u kojima je rijetko koja bila neizvjesna do samoga kraja. Blazersi su tricama zatrpali koš Sixersa, “Velika trojka” Miamija odradila je posao protiv Clevelanda, Chris Paul je protiv Johna Walla pokazao “tko je gazda”, dok su Lakersi došli do prve pobjede otkako se u sastav vratio Kobe Bryant.

Portland Trail Blazersi igraju odličnu sezonu te pridobivaju sve više obožavatelja utakmicama poput sinoćnje, kada su svladali Philadelphiju rezultatom 139:105. Sixersi nisu imali šanse protiv tricaški raspoloženog Portlanda, koji je ubacio čak 21 šut od 37 pokušaja iza linije za tri poena. Time su postavili novi rekord franšize, a nedostajale su im dvije trice da izjednače i rekord lige. Philadelphia se u igri držala tijekom prvog poluvremena, ali treću četvrtinu su izgubili rezultatom 40:15 i od tada je bilo jasno tko je pobjednik ovog susreta.

Najbolji Blazer bio je LaMarcus Aldridge s 20 poena, 16 skokova i 5 asistencija, 17 poena i 9 asistencija upisao je Nicolas Batum, Damian Lillard zabio je 16 poena, a Dorell Wright 15 (trice 5/5). Sixerse je s 18 poena, 7 asistencija i 6 skokova predvodio Tony Wroten, 17 poena ubacio je Hollis Thompson, a 16 Spencer Hawes.

U borbi odličnih razigravača, Chris Paul je pokazao Johnu Wallu tko je trenutno najbolji playmaker lige. Njegovi Clippersi svladali su Wizardse 113:97, a Paul je ubacio 38 poena (šut 11/14, trica 5/7) uz 12 asistencija, dok je Wall postigao 24 poena i 12 asistencija. Clippersi su u utakmici vodili od prve do posljednje minute. Do nešto većeg odvajanja došlo je krajem prvog poluvremena kada Clippersi rade seriju 12-3 i odlaze za 16 poena prednosti, što su još i povećali tijekom drugog dijela igre i nisu dopustili Wizardsima ni da pomisle na povratak.

Trener Doc Rivers odlučio je u početnu petorku postaviti Jamala Crawforda, koji je uzvratio sa 17 poena, dok su po 16 ubacili Blake Griffin i Jared Dudley. Kod Wizardsa osim Walla možemo još istaknuti 16 poena Kevina Seraphina, a ostali igrači se nisu iskazali.

Miami Heat je na svome terenu nadigrao Clevelanda Cavalierse i došao do pobjede 114:107. Nije sve izgledalo bajno za Miami budući da su tijekom treće četvrtine bili u minusu od 19 poena, ali četiri minute prije kraja utakmice serijom 7-0 Heat dolazi u prednost koju uspijeva sačuvati do kraja. LeBron James upisao je 25 poena, 9 skokova i 9 asistencija, Dwyane Wade 24 poena, a Chris Bosh 22 poena i 12 skokova za Miami, dok je Cavse predvodio Kyrie Irving s 19 poena, a po 16 su ubacili Tristan Thompson i Dion Waiters.

New York Knicksi uspjeli su, ponajviše zahvaljujući Carmelu Anthonyju i Pablu Prigioniju, doći do pobjede 111:106 nad Atlanta Hawksima na svome terenu. Sredinom posljednje četvrtine Knicksi su napravili seriju 11-0 kojom su otišli na 16 poena prednosti i tako osigurali pobjedu, a iskru za tu seriju dao je Argentinac Prigioni koji je prvo pogodio tricu, zatim i dvicu, a u sljedećem napadu asistirao za tricu Andreje Bargnanija. Hawksi su uspjeli ublažiti poraz pogodivši četiri trice u zadnjih minutu i pol utakmice (Lou Williams ih je pogodio tri i asistirao Peri Antiću za četvrtu).

Carmelo Anthony susret je završio s 35 poena, 23 je pridodao Andrea Bargnani, a 13 Tim Hardaway Jr. Pablo Prigioni zabio je 11 poena i podijelio 6 asistencija, ali njegova igra bila je ključna u odvajanju tijekom posljednje četvrtine. Williams je predvodio Hawkse s 27 poena, 18 je ubacio Paul Millsap, a 17 Al Horford.

Kobe Bryant konačno je osjetio slast pobjede ove sezone. Njegovi Lakersi uspjeli su na gostovanju svladati Charlotte Bobcatse 88:85, a upravo je Bryant bio ključna figura svoje ekipe. Utakmica je bila veoma izjednačena te su Bobcatsi ušli u zadnje tri minute susreta s vodstvom od šest poena, ali tada stvari u svoje ruke uzima Bryant, koji prvo asistira Nicku Youngu za tricu, zatim pogađa polaganje, a nakon toga i dva slobodna bacanja. Na drugoj strani parketa Bobcatsi odigravaju svaki napad preko Ala Jeffersona, ali on nije niti jednom uspio pogoditi te su Bobcatsi ostali bez postignutog poena u zadnje tri minute utakmice, što im je odnijelo pobjedu.

Bryant je susret završio s 21 poenom, 8 asistencija, 7 skokova i 7 izgubljenih lopti. Po 15 poena ubacili su Pau Gasol i Jordan Hill, dok je 13 zabio Young s klupe. Odličnu utakmicu kod poražene ekipe odigrao je Kemba Walker s 24 poena i 8 asistencija te je možda on treba dovršavati akcije u posljednjim minutama, a ne Jefferson koji je ubacio 14 poena, ali uz slab šut 7/18.

Od ostalih susreta vidjeli smo uvjerljivu pobjedu Raptorsa nad Bullsima 99:77, uvjerljivi su bili i Spursi koji su sa 100:84 svladali Jazzere te Mavericksi koji su porazili Buckse rezultatom 106:93. Raptorse je u pobjedi predvodio Kyle Lowry sa 16 poena, dok su po 15 ubacili DeMar DeRozan i Jonas Valanciunas. Spurse je do slavlja vodio Tim Duncan s 22 poena i 12 skokova, dok je Maverickse, koji su igrali bez bolesnog Dirka Nowitzkog, predvodio Brandan Wright s 19 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE