Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blazersi zadovoljni odrađenim prijelaznim rokom

Portland Trail Blazersi u protekloj sezoni predstavili su se kao najpozitivnije iznenađenje lige. Usprkos tome što su momčad napustila četiri startera, mlada momčad Blazersa prevođena Damianom Lillardom uspjela je osigurati doigravanje na jakom Zapadu zatim proći Clipperse u prvoj rundi da bi Warriorsi bili prevelik zalogaj iako su Blazersi pružili zavidan otpor. Uprava Blazersa odlučila je nagraditi bitne kotačiće u sistemu Terryja Stottsa dobrim ugovorima.

Nakon što su Brooklyn Netsi ponudili 75 milijuna dolara na četiri godine, Allen Crabbe je prihvatio tu ponudu kao zaštićeni slobodan igrač, no Blazersi su izjednačili ponudu Netsa i tako zadržali Crabbea koji je bio najbolji strijelac s klupe s 10 poena u prosjeku uz procente šuta 46% za dva i 39% za tri poena.

Crabbe je izabran kao prvi izbor druge runde drafta 2013 od strane Cleveland Cavaliersa koji su ga iste noći razmijenili za dva izbora druge runde. Prema riječima Allena draft noć bila je jako stresna čekajući svoje ime da bude prozvano, nakon toga jako je polaskan što je Portland pokazao interes za njega, te im je zahvalan što su uložili u njega i pomogli mu da se razvije u dobrog igrača.

Predsjednik košarkaških operacija Blazersa Neil Olshey kazao je kako Crabbea smatra temeljnim igračem momčadi koji iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je kako Olshey kaže dobio dovoljno prostora u igri te da nije bilo upitno hoće li će Blazersi izjednačiti ponudu Netsa.

Drugi prospekt Portlanda Meyers Leonard produljio je ugovor na četiri godine vrijedan 41 milijun dolara koji je proteklu sezonu mučio muku s ozljedama uz prosjek od 8,4 poena, 5 skokova. U obraćanju medijima kazao je kako je najvažnije da bude spreman i zdrav na raspolaganju treneru Stottsu.

Osim pomenutog dvojica Blazersi su potpisali Festusa Ezelija iz Warriorsa, Evana Turnera iz Celticsa da bi putem tradea došao playmaker Shabazz Napier.

„Prethode sezone odabrali smo put kojim ćemo ići, a to je mlado jezgro momčadi kojem je potreban prostor za napredak u igri. Smatram da smo fino ispunili roster provjerenim igračima i time smo popunili rupe. Doista mi je drago zbog odlično obavljenog posla. “, kazao je Olshey koji je po svemu sudeći dosta optimističan pred narednu sezonu.

Odličan sistem igre Blazersa i jedan od najmlađih rostera privukli su talente poput Napiera, Turnera i Ezelija koji bi mogli itekako pomoći ovoj ekipi Trail Blazersa čiji je razvoj tek počeo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE