Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bliži se povratak Paua Gasola

Dok su u utorak sva svjetla bila uperena na Dwighta Howarda, Pau Gasol je sudjelovao u šuterskom zagrijavanju Lakersa, a trener Mike D’Antoni je izjavio kako bi se Španjolac uskoro mogao naći u sastavu za utakmicu.

“Počeo je trčati i osjeća se prilično dobro. Idućeg utorka će se napuniti šest tjedana od ozljede, a kako je plan povratka i bio za 6-8 tjedana, stvari idu kako je i zamišljeno”, izjavio je D’Antoni prije prve utakmice Lakersa u Orlandu nakon prošloljetnog dolaska Dwighta Howarda.

Gasol nije igrao od 5. veljače i utakmice protiv Brooklyna u kojoj je ozlijedio desno stopalo. Upravo je ranije spomenuto šutersko zagrijavanje bila prva prava košarkaška aktivnost Gasola nakon ozljede te će, ako današnji dan ne donese neugodna iznenađenja, sutra pojačati intenzitet svojih priprema.

Lakersi su na krilima odličnog Kobea Bryanta pobijedili u 8 od posljednjih 10 utakmica te su se prvi put nakon studenog popeli iznad 50% pobjeda. Uz to, došli su do osme pozicije na Zapadu te se čini kako će ipak izboriti doigravanje. Povratak Gasola već idući tjedan zasigurno ne bi naštetio tim izgledima, no, treba se prisjetiti kako je prije ozljede u rotaciji bio smješten na klupi jer mu se nikako nije mogla pronaći odgovarajuća uloga u D’Antonijevom sistemu.

“Igramo mnogo bolje nego ranije. Sada trebamo uključiti Paua u rotaciju i popraviti neke stvari, još nismo ni blizu savršenstva”, prokomentirao je D’Antoni te, na temu čestog igranja pick ‘n’ rolla između Bryanta i Howarda, gdje je Nash služio kao igrač za pogađanje otvorenih šuteva, te su njegova i Bryantova uloga gotovo dijametralno suprotne u odnosu na prognozirane prije početka sezone, rekao: “Znao sam da je Kobe dobar u pick ‘n’ rollu, a, opet, na terenu je igrač koji je osvojio dvije MVP nagrade (Nash, nap.a.) i jedan je od najboljih pick ‘n’ roll igrača. Ipak, on je i vrhunski šuter te nam i tako može bitno doprinijeti. Ne mogu se žaliti, zasad je to dobro funkcioniralo.”

Za kraj, trener Lakersa je logično zaključio kako će, uz sve što Gasol donosi, pronalaženje najboljeg sustava biti teško, ali neizbježno ako se želi postići dobar rezultat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE