Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blockbuster trade na pomolu: Chicago Bullsi vraćaju kući bivšeg MVP-a NBA lige?

Derrick Rose nije obukao dres Chicago Bullsa još od 2016. godine, a upravo od tada jedna od najtrofejnjih franšiza u NBA povijesti nije postigla veći uspjeh.

Završavajući na dnu istočne konferencije posljednjih nekoliko godina, Chicagu su očajnički potrebne promjene ako žele preokrenuti stvari. Moglo bi se činiti pomalo nerealno, no postoje glasine kako je Rose pred povratkom u dres momčadi u čijem dresu je osvojio MVP nagradu za najboljeg NBA igrača.

U izvještaju Andyja Baileyja iz Bleacher Reporta, koji je i predložio potencijalni trade koji bi mogao poslati Rosea i još jednu veliku zvijezdu Detroit Pistonsa Blakea Griffina u Bullse.

POTENCIJALNI TRADE: Thaddeus Young i Otto Porter Jr. za Derricka Rosea i Blakea Griffina

Ovaj bi trade nedvojbeno bio velika kocka za Bullse.

Griffin je 2018. imao možda najbolju ofenzivnu sezonu u karijeri, no uspio je odigrati samo 512 minuta u tekućoj sezoni, obustavljenoj zbog epidemije koronavirusa, a uz to ima prilično robusnu povijest ozljeda i player opciju od 39 milijuna dolara tijekom 2021-22.

S druge strane, Rose je u tekućoj sezoni igrao odlično, njegov napadački učinak je odličan, u ovoj sezoni je svojim igrama definitivno podsjetio na brojke koje je pružao kao MVP regularnog dijela NBA sezone 2010-11.

Ovaj potencijalni trade, naravno, ima i dodatni sentimentalni bonus – povratak Rosea u rodni grad, gdje je započeo svoju NBA karijeru nakon što je izabran kao prvi pick drafta 2008. godine.

Za Pistonse bi trade kojim bi doveli Younga i Portera Jr.-a pomogao da nastave njihov trend potpune obnove momčadi.

Bilo kako bilo, biti će zanimljivo vidjeti kako će se stvari razvijati u narednim tjednima i mjesecima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE