Saturday, June 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boban Marjanović oduševio Detroit

Jedna od prošlosezonskih senzacija u NBA ligi zasigurno jeste bila pojava srpskog centra Bobana Marjanovića. Ovaj gorostas prikupio je mnoge simpatije fanova NBA lige kako svojim igrama tako i pojavom u ligi. Nakon jedne sezone u dresu San Antonio Spursa Boban je potpisao ugovor s Detroit Pistonsima na tri godine vrijedan 21 milijun dolara te već na početku trening kampa izuzetno uklopio u momčad.

Na prvi pogled svojim izgledom (221 cm visina) Boban ne djelu baš prijateljski no kada ga upoznate ispostavi se da je sasvim pozitivna osoba na što su se suigrači Andre Drummond i Marcus Morris oduševili:

„Lijepo se družiti s Bobanom, zabavan je momak. Osim što vas fascinira izgledom i načinom na koji igra zaista vas zadivi svojim karakterom“, kazao je Drummond, startni centar Pistonsa.

„Sviđa mu se kada ga zovemo Bobbie. Odličan je momak, uvijek pozitivan. U njegovom društvu možete razgovarati o čemu god poželite, zaista je dobar suigrač. Na prvi pogled ne izgleda kao simpatičan momak ali zaista je jako zabavan i prije svega dobra osoba“, rekao je Morris.

S druge strane Marjanović je sam prokomentirao kako se lagano uklapa sa suigračima i da mu nova upoznavanja ne predstavljaju problem:

„Navikavamo se jedni na druge. Na terenu radimo dobre stvari, tako i van parketa lijepo se družimo. Zaista smo poput porodice.“

Riječi hvale za Bobija imao je i trener Pistonsa Stan Van Gundy koji je oduševljen likom i karakterom Srpskog centra.

„Veoma je bitno kada imate suigrača koji vam daje podršku kada vas trener kritizira, a to je ono što Boban posjeduje. Što se tiče parketa na niskom postu je nezaustavljiv. Kada se izbori za poziciju zahvaljujući tehnici i fizičkim predispozicijama zaista ga je teško čuvati.“, rekao je Van Gundy te je dodao kako osim igre na postu Marjanović je sposoban pogoditi i koji šut iz vana što dosta pomaže sistemu SVG-a još pri tome što je odličan skakač zaista veseli Van Gundyja.

Što se tiče minutaže visokih igrača Pistonsa, Boban je treći centar na rosteru iza Drummonda i Arona Baynesa koji će dobivati priliku kada Andre ide na odmor no nema sumnje da će i Boban dobivati dovoljan broj minuta.

Poređenja radi Baynes je baš kao i Boban igrao u Spursima kod Gregga Popovicha no dosta je bolji obrambeni igrač i iskusniji u ligi što daje prednost u odnosu na Srbina.

„Radit ću na igri u obrani. Posjedujem veliki raspon ruku i trebam držati ruke visoko a ne spuštati dole“, kazao je Bobi koji u napadu nema velikih problema pri zakucavanju ili šutiranju jer se bukvalno ni ne mora odvajati od poda.

Za kraj Van Gundy je priznao kako mu je drago što je igrač poput Marjanovića u timu te se veseli narednoj sezoni.

„Svi su ga odmah zavoljeli. Simpatičan je i drag lik. Osim što je dobar igrač i osoba zaista naporno trenira i radi na svojoj igri. On je ona osoba kojeg svatko voli imati u društvu.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE