Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bobcatsi i Pistonsi razmijenili igraèe

Noæas je obavljena nova razmjena u NBA ligi. Charlotte Bobcatsi poslali su Coreya Maggettea u Detroit Pistonse u zamjenu za Bena Gordona.

Bobcatsi su uz Maggettea dobili i izbor prve runde drafta sljedeæe godine, ali je on zaštiæen tako da æe Pistonsi zadržati svoj izbor ukoliko se ispostavi da æe taj izbor biti meðu prvih 14 izbora na draftu sljedeæe godine.

Detroit se ovom razmjenom riješio velikog ugovora Gordona koji iznosi 25 milijuna dolara za sljedeæe dvije sezone. Iako je Gordon vrlo dobar strijelac, ipak ne pruža igre dovoljno dobre da bi opravdao tako velik ugovor. Prošle je sezone za Detroit postizao 12,5 poena po utakmici, što je debelo ispod njegovih najboljih igara u Bullsima prije 4 sezone kada je prosjeèno postizao 20,7 poena po utakmici.

Maggette ima nešto manji ugovor koji traje još samo jednu sezonu, a što se tièe uèinka na parketu možemo oèekivati sliène brojke kao i Gordonove. Maggette (32) je u NBA ligi proveo 13 sezona i polako ulazi u posljednje godine svoje profesionalne karijere. Ipak, jedan je od boljih igraèa u ligi što se tièe iznuðivanja prekršaja, tako da æe vjerojatno i dalje bez problema postizati svojih 15-ak poena po susretu, od èega æe bar treæina biti s linije slobodnih bacanja.

Ben Gordon æe u Bobcatsima imati više ovlasti nego u Pistonsima te bi se mogao prometnuti u jednog od glavnih igraèa ekipe. Tek mu je 29 godina, te ukoliko uspije pronaæi formu kakvu je imao u dresu Bullsa prije nekoliko godina trebao bi se prometnuti u prvog strijelca ekipe. Uz to, Bobcatsi imaju i drugi izbor na ovogodišnjem draftu, ali ni to im vjerojatno neæe biti dovoljno da izbjegnu i naredne sezone plasman pri dnu Istoène konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE