Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bobcatsi posramili Lakerse, Houston bolji od Denvera

Od šest NBA utakmica odigranih u ponedjeljak svakako je najzanimljivije bilo u Charlotti koja je lakoæom nadigrala prvake.

“Sramim se zbog naèina na kojim smo odigrali ovu utakmicu. Hvala vam”, jedino je što je trener LA LakersaPhil Jackson rekao okupljenim novinarima nakon što je njegova momèad izgubila utakmicu kod Charlotte Bobcatsa rezultatom 109-89.

Oko pet sekundi zadržao se najtrofejniji trener NBA lige svih vremena pred okupljenim predstavnicima medija. Kobe Bryant, koji je utakmicu završio s 20 poena nakon što je promašio prvih 11 od 16 šuteva, nije im se uopæe želio obratiti.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Josh Smith (27)
  • Asistencije: John Salmons (12)
  • Skokovi: Josh Smith (14)
  • Ukradene lopte: Andre Miller (3)
  • Blokade: Nene Hilario (3)

Lakersi su Bobcatse, klub oformljen 2004. godine, svladali u njihove prve tri meðusobne utakmice. Potom još samo dva puta. Trenutaèno je omjer 8-5 na strani najmlaðe momèadi u ligi što æe reæi da Lakersi protiv samo dva kluba imaju negativan omjer, njih i Boston Celticsa.

Uz sjajnu obranu na Bryantu u utakmici se i napadaèki istaknuo Gerald Henderson (18 poena, po èetiri skoka i asistencije), koji je uz Geralda Wallacea (20 koševa, jedanaest uhvaæenih lopti) bio najbolji pojedinac susreta iz redova pobjednièkog sastava. Za Lakerse je uèinak od 17 poena uz deset skokova ostvario španjolski centar Pau Gasol.

Do sedamnaeste pobjede u posljednjih dvadeset utakmica stigli su San Antonio Spursi kod New Jerseyja. Vodeæa momèad NBA lige (46-9) nije imala težak posao u 102-85 slavlju kod Netsa koji su upisali 39. poraz u 56. utakmici sezone nakon što posljednjih 30 minuta nisu niti jednom bili u vodstvu. Ginobilijeva 22 poena, odnosno Duncanovih 15 uz jedanaest skokova, bili su najbolji uèinci u redovima za sada teško zaustavljive teksaške momèadi.

Nakon što su prvu èetvrtinu izgubili 32-19 košarkaši Houston Rocketsa trgnuli su se i slavili protiv Denver Nuggetsa 121-102. Druga im je to pobjeda u meðusobnim ogledima ovoga tjedna, prvu su upisali u ponedjeljak u Denveru unatoè 50 poena Carmela Anthonyja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE