Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bobcatsi pronašli novog trenera

Momèad Charlotte Bobcats, prošle sezone najlošija ekipa lige, uspješno je okonèala potragu za novim trenerom. Od iduæe sezone na trenerskoj klupi bit æe Mike Dunlap, koji je veæinu svoje trenerske karijere ipak proveo u sveuèilišnoj košarci.

Na kraju ove sezone Michael Jordan, vlasnik Bobcatsa, zahvalio se na suradnji treneru Paulu Silasu i raskinuo ugovor s njime, iako je on vrijedio i za sljedeæu sezonu. Nakon toga Bobcatsi su krenuli u potragu za novim trenerom.

U medijima su se spominjala brojna imena, poput bivšeg trenera Utah Jazza Jerryja Sloana ili pak igraèke legende New York Knicksa Patricka Ewinga. Na kraju je Sloan odustao, a Jordan nije bio zadovoljan Ewingom i ostalim kandidatima, tako da je novog trenera pronašao u sveuèilišnoj košarci.

Mike Dunlap prošle je sezone bio pomoæni trener na sveuèilištu St.John’s, iako je zapravo bio glavna osoba zadužena za košarkašku momèad buduæi da je službeno prvi trener Steve Lavin bio na lijeèenju raka prostate. Prije St.John’sa, Dunlap je bio pomoæi trener i na sveuèilištima Arizona i Oregon.

Ima i nešto NBA iskustva, dvije sezone proveo je kao pomoæni trener Denver Nuggetsa, tijekom kojih je uèio od jednog od najbolji NBA trenera, Georgea Karla.

Latest Posts

NE PROPUSTITE