Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bobcatsi traže prekid negativnog niza, borba za Los Angeles

I veèeras imamo reprizu od 11 susreta pa æe biti vatreno na mnogim parketima. Washington i Philadelphia odmah igraju uzvrat samo što su zamijenili dvoranu. Golden State Warriorsi odlaze na turneju gostovanja i prva stanica im je Charlotte. Boston æe kod Indiane tražiti prekid serije od tri poraza a bit æe zanimljivo i na Zapadu. Oklahoma doèekuje New York a na kraju dana nas èeka poslastica u Los Angelesu gdje æe se održati ogled izmeðu Clippersa i Lakersa.

Washington Wizards – Philadelphia 76ers  01.00

Wizardsi (1-10) su se ponovo vratili porazima, i to dvoznamenkastima. Juèer su ih Sixersi (8-3) “sredili” na svome terenu 120:89. Veæ danas imaju uzvrat ali po prikazanoj igri ne mogu se nadati nièemu osim još jednom porazu. Nitko se nije posebno istaknuo u toj utakmici kod Washingtona, najbolji strijelac ekipe je bio Lewis sa 16 poena no za to mu je trebalo 14 šuteva. Philadelphia se uspješno oporavila od poraza kod Knicksa juèerašnjom laganom pobjedom. Opet su pokazali sjajnu momèadsku i nesebiènu igru. Imali su èak sedam igraèa s dvoznamenkastim brojem poena a najviše je zabio Jodie Meeks (26) i to s 10/11 šutem od èega su 6/7 bile trice. Spencer Hawes se vratio u momèad i to im je najveæi dobitak, dok su Wizardsi juèer igrali bez Blatchea kojeg æe najvjerojatnije razmijeniti jer nisu zadovoljni njegovim uèinkom pa je i za veèeras njegov nastup upitan.

I veèeras su Sixersi veliki favoriti te nema razloga da ne doðu do nove pobjede. Wizardsi opet izgledaju razbijeno i nepovezano pa se nemaju èemu niti nadati. Moglo bi biti više od 184 poena jer su i juèer debelo pregazili taj broj.

Charlotte Bobcats – Golden State Warriors  01.00

Michael Jordan je juèer morao reagirati zbog loše igre njegovih Bobcatsa (2-10). Ušao je u svlaèionicu nakon utakmice sa Pistonsima i rekao kako oèekuje bolju igru. Bobcatsi su izgubili šestu zaredom i to kod kuæe od Detroita. Susret je bio riješen nakon treæe èetvrtine u koju su Bobcatsi ušli sa minusom od 19 poena. Opet je prolaznu ocjenu zaradio samo Mullens koji jedini može nešto i zabiti dok je ostalima teško dostiæi dvoznamenkasti broj poena. U goste im stižu Warriorsi (3-7) koji još èekaju na svoju prvu pobjedu izvan domaæeg parketa. Sada æe imati priliku jer im slijede èetiri uzastopna gostovanja. Na ta gostovanja æe krenuti definitivno bez Kwamea Browna a upitni su i dalje Stephen Curry te Dorell Wright.

Unatoè svim porazima dosad na gostovanjima, prednost dajemo Warriorsima jer imaju bolju ekipu od Bobcatsa koji trenutno igraju uz Wizardse najlošiju košarku u ligi. Trebalo bi biti manje od 189 poena jer Warriorsi zabijaju malo u gostima a Bobcatsi opæenito.

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwolves  01.00

Hawksima je dobro krenulo u nastavak sezone bez Horforda. Saznali su da na njega neæe moæi raèunati najmanje tri mjeseca i sada se moraju pripremiti na to razdoblje. Zaza Pachulia je uskoèio na njegovo mjesto u zadnjoj utakmici s Bobcatsima i ubilježio 10 poena, 10 skokova i 4 asistencije. Hawksi su na omjeru 8-4 i slijede im još tri uzastopne utakmice na domaæem parketu pa bi ga trebali znatno popraviti. U goste im stiže Minnesota (4-7) koja je juèer pobijedila u New Orleansu 87:80. Sjajan je bio glavni igraè Adelmanove ekipe Kevin Love s 34 poena i 15 skokova. Ricky Rubio je doživio svoj prvi nastup od poèetka susreta i za èetrdesetak minuta ostvario uèinak od 12 poena, 9 asistencija i 6 skokova. Šut ih nije baš služio najbolje no zato su zabili èak 33 od 38 slobodnih bacanja i osvojili èetvrtu pobjedu. Kod Wolvesa niti za veèerašnji susret neæe biti spremni Barea, Beasley, Miller i Webster a za Hawkse su i dalje upitni McGrady i Williams.

Prednost dajemo domaæim Hawksima iako ne vjerujemo da æe lagano doæi do pobjede protiv mladih i razigranih Wolvesa. Zato bi moglo biti manje od 189 poena na utakmici.

Indiana Pacers – Boston Celtics  01.00

Pacersi (8-3) veæ imaju jednu pobjedu ove sezone nad Celticsima i to od prije osam dana u TD Gardenu. Juèer su se pošteno namuèili u gostima kod Raptorsa u utakmici u kojoj su bili veliki favoriti no tek su pred kraj uspjeli doæi do pobjede. Danny Granger je još jednom odigrao oèajnu utakmicu i bio je izbaèen iz igre zbog dvije tehnièke greške. U nekim davnim danima Pacersi bi bez njegove dobre igra bili kažnjeni no ove sezone imaju neke nove igraèe i trener Frank Vogel se ne mora pouzdati samo u jednoga. Juèer je imao raspoložene igraèe s klupe koji su zajedno ubacili èak 44 poena a prednjaèili su Hill s 22 i Hansbrough s 13. S druge strane dolaze im Celticsi koji sada veæ polako i trebaju biti zabrinuti za svoju igru. Trenutno su na omjeru od 4 pobjede i 6 poraza i izvan su zone momèadi koje idu u playoff. Bullsi su im juèer nanijeli treæi uzastopni poraz a najviše ih treba boljeti èinjenica što su sva tri došla u njihovom TD Gardenu. Juèer su zaustavljeni na samo 79 poena što im je i prosjek u ta tri poraza. Rano su upali u veliki zaostatak i iako su ga u jednom dijelu dostignuli nisu imali snage za preokret i pobjedu. Opet su bili nadskakani (34-46) i to sad postaje oèit problem kojeg æe svaka ekipa s malo jaèim igraèima pod koševima znati iskoristiti.

A Pacersi to i jesu i zato im dajemo laganu prednost u veèerašnjem dvoboju. Granger je u lošoj formi i protiv Piercea ne bi smio zabiti više od 18 poena.

Chicago Bulls – Toronto Raptors  02.00

Bullsi su trenutno tamo gdje su bili i na kraju regularnog dijela prošle sezone. Imaju najbolji omjer lige (11-2) i izgledaju nezaustavljivo. Derrick Rose se juèer vratio nakon pauze protiv Wizardsa i opet bio kljuèni igraè u pobjedi protiv Bostona. Zabilježio je 25 poena uz 7 asistencija i 4 skoka. No, ne smijemo zaboraviti spomenuti ni uèinak Luola Denga koji se prometnuo u drugog najboljeg igraèa ekipe i bez njega ovi Bullsi ne bi bili ovako jaki. Uknjižio je 21 poen i imao èak 16 skokova. Tom Thibodeau je startnoj petorci juèer dao veliku minutažu pa oèekujemo da veèeras igraèi sa klupe ipak dobiju malo više prilike. Hamilton i Watson su i dalje upitni no oèito da im ne nedostaju previše pošto se na rezultate to još nije odrazilo. U goste im dolaze slabašni Raptorsi (4-8) koji su juèer morali igrati susret protiv Pacersa bez svog najboljeg igraèa Bargnanija. I unatoè tome sjajno su se držali ali nisu uspjeli do samoga kraja. U porazu su najuèinkovitiji bili DeRozan i Barbosa s 23, odnosno 20 poena. Za veèeras bi Bargnani ipak trebao biti spreman što su dobre vijesti za sve navijaèe Toronta.

No i unatoè tome Bullsi su i dalje veliki favoriti i trebali bi pobijediti. Možda odigrati i da Boozer neæe zabiti više od 15 poena jer æe Gibson i Asik dobiti više minuta nego juèer.

Memphis Grizzlies – New Orleans Hornets  02.00

Grizzliesi (4-6) æe morati poèeti pobjeðivati u nizu ako se žele pridružiti ekipama koje su u zoni za doigravanje. Još uvijek se snalaze u igri bez Randolpha i nikako da spoje par dobrih utakmica i pobjeda, naravno. U zadnjem susretu protiv Knicksa su igrali odlièno i ako tako nastave ekipe kao Hornetsi im ne bi smjele biti težak zalogaj. Rudy Gay (26 poena, 5 skokova) je bio sjajan a veliku pomoæ je imao i od strane O.J. Mayoa koji je zabio 18 poena i imao 8 skokova. U FedExForum veèeras stižu Hornetsi (3-8) koji su juèer bili poraženi od strane Minnesote na svome parketu. Totalno je zakazala visoka linija, pogotovo Kaman (0-10) i Landry (1-8) koji su zajedno zabili samo 5 poena. Za veèerašnji ogled i dalje je upitan Trevor Ariza koji je ubilježio samo 5 nastupa ove sezone.

Memphis je favorit u ovom susretu i mišljenja smo kako bi trebali doæi do pobjede.

Houston Rockets  –  Portland Trail blazers  02.00

Houston je noæas kod kuæe igrao sa Sacramento Kingsima i upisao pobjedu 103:89. Bila je to utakmica u kojoj se Sacramento držao samo 1.poluvrijeme koje je i dobio. U 2.poluvremenu je Houston poèeo igrati puno bolju obranu (primili samo 37 koševa) i napravili su prednost koju su odražavali do samoga kraja. Svi iz poèetne petorke Houstona su završili utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio Kyle Lowry s 25 koševa i 8 asistencija. Danas im u goste dolazi Portland kojemu je ovo isto back-to-back utakmica. Juèer su bili u gostima kod San Antonia i izgubili 99:83, a pobjede ih je koštala zadnja èetvrtina koju su izgubili 34:18. Najbolji strijelac je bio LaMarcus Aldridge s 29 koševa. Danas neæe biti Marcusa Cambyja koji je juèer napustio teren šepajuæi.

Prednost dajemo igraèima Houstona, no ni pobjeda Portlanda ne bi bila neko iznenaðenje.

Oklahoma Thunder  – New York Knicks  02.00

Domaæini doèekuju New York s nizom od 5 pobjeda zaredom. Oklahoma igra vrlo dobro i trenutno su na omjeru 10-2. Zadnje su gostovali kod New Orleans Hornetsa koji su na poèetku utakmice imali prednost od 10 poena, no kako je utakmica odmicala tako je Oklahoma igrala sve bolje i na kraju slavila 95:85. Najbolji strijelac je bio Kevin Durant s 29 koševa. New York je imao niz od 4 pobjede koji su im prekinuli Memphis Grizzliesi (izgubili s 94:83). Odigrali su vrlo slabo, no i Stoudemire je imao probleme s osobnim pogreškama tako da nije mogao puno pomoæi momèadi. Danas je upitan nastup Carmela Anthonyja koji vuèe neke sitne ozljede,no bez njega ili s njime New York æe teško do pobjede kod Oklahome.

Biti æe ovo vrlo dinamièna utakmica u kojoj predviðamo pobjedu Oklahome, a moglo bi biti i dosta koševa.

Dallas Mavericks  –  Sacramento Kings   03.00

NBA prvaci se polako dižu u formi što pokazuju i 4 pobjede u nizu. Juèer su lako dobili Milwaukee Buckse 102:76. Pobjednik je odluèen veæ na poluvremenu koje je Dallas dobio s 15 poena razlike. U nastavku su imali prigodu odmarati svoje najbolje igraèe i svih 13 igraèa je upisalo nastup. Noæas Jason Kidd nije upisao nastup,a pitanje je hoæe li i danas. U goste stižu Sacramento Kingsi koji su noæas igrali u gostima kod Houston Rocketsa i izgubili s 89:103. Igrali su bez svojeg najboljeg strijelca Marcusa Thorntona èiji je nastup i danas upitan. Najuèinkovitiji u porazu je bio Tyreke Evans s 27 koševa.

Mišljenja smo da Sacramento Kingsi danas nemaju neke prevelike šanse za pobjedu protiv prvaka. Dallas æe ovo dobiti, a vrijedi odigrati i neki hendikep na njih.

Utah Jazz  –  New Jersey Nets  03.00

Utah Jazz je bio neporažen kod kuæe sve do prošle utakmice i gostovanja Los Angeles Lakersa. Izgubili su nakon produžetka 87:90, a najzaslužniji za to je bio Kobe Bryant koji im je utrpao 40 koševa. U porazu je najuèinkovitiji bio Paul Millsap s 29 koševa, dok je Al Jefferson pridodao 11 koševa i 11 skokova. Danas im u goste stižu New Jersey Netsi koje predvodi njihov donedavni igraè Deron Williams. Oni su noæas gostovali kod Phoenix Sunsa i dobili sa 110:103, te su dobro iskoristili izostanke kod  Phoenixa (Nash, Hill). Netsi su imali vrlo dobar šut i zabili su èak 15 trica, a najbolji je bio upravo Deron Williams koji je upisao uèinak sezone s 35 koševa. Treba napomenuti da je opet bio dobar rookie MarShon Brooks koji je pridodao 20 koševa.

Prednost Utah Jazzu koji ima puno bolje igraèe pod košem i to æe vjerojatno odluèiti. Oèekuje se dobra partija Derona Williamsa koji æe sigurno biti motiviran pred svojim bivšim navijaèima.

Los Angeles Clippers  –  Los Angeles Lakers  04.30

Los Angeles Clippersi (5-3) su ostvarili možda i najvrjedniju pobjedu sezone kada su u srijedu nakon produžetka pobijedili Miami Heat 95:89. Chris Paul je bio najbolji pojedinac na terenu. Playmaker Clippersa vodio je momèad do pobjede s 27 poena, 11 asistencija, šest skokova, tri ukradene i svega jednom izgubljenom loptom u 45 minuta provedenih na parketu, dok je Blake Griffin zabio 20 koševa i skoèio 12 puta. Los Angeles Lakersi (9-4) su noæas pobijedili petu utakmicu zaredom. Ovog puta su žrtve bili igraèi Cleveland Cavaliersa rezultatom 97:92. Kobe Bryant je ponovo odigrao na visokoj razini, za 41 minutu je postigao 42 koša. Centarski par Gasol-Bynum je zajedno postigao 34 koša (16//25) i sakupio 21 skok. Zbog ozljede rebara Steve Blake æe propustiti tri do èetiri tjedna. Metta World Peace nije uopæe igrao zbog problema s leðima i Ahilovom tetivom, te je i za današnju utakmicu upitan.

Poslastica dana u kojoj oèekujemo pobjedu “velikog brata” Los Angeles Lakersa koji su u boljoj formi i imaju trenutno najraspoloženijeg igraèa u ligi, Kobea Bryanta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE