Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bobcatsi uzeli Haywooda, Blazersi Freelanda, Spursi De Coloa

Veèer puna transfera u najjaèoj koarkaškoj ligi na svijetu: nakon vijesti iz Bostona o produljenju suradnje Celticsa s Kevinom Garnettom, nove su klubove pronašla èetvorica igraèa.

U najzanimljivijem transferu kolegama reprezentativcima Tonyju Parkeru i Borisu Diawu u San Antonio Spursima se prikljuèio 25-godišnji Francuz Nando de Colo, dosadašnji playmaker španjolske Valencije.

Potpisao je dvogodišnji ugovor za rookie minimum od 2.8 milijuna dolara. Spursi su ga birali u drugoj rundi NBA drafta 2009. godine.

NBA ugovore u subotu su potpisala još dva Europljanina. Ukrajinski 24-godišnji i 212 centimetara visoki centar Vjaèeslov Kravcov potpisao je višegodišnji ugovor s Detroit Pistonsima. Cijelu je karijeru ukrajinski reprezentativac proveo u domovini igrajuæi najprije pet godina za Kijev, a posljednje dvije za Donjeck.

Predsjednik košarkaških operacija u Pistonsima Joe Dumars izjavio je da Kravcov ima izražene skakaèke i blokerske kvalitete. Prošle je sezone u Ukrajinskoj superligi bio na brojkama od 10,6 koševa, 5,5 skokova i 1,6 blokada po utakmici.

Ugovor s Portland Trail Blazersima potpisao je pak britanski krilni centar Joel Freeland, dosadašnji košarkaš Unicaje iz Malage koji æe Veliku Britaniju predstavljati na Olimpijskim igrama u Londonu. Njega je oregonski klub birao na draftu 2006. godine kao posljednjeg košarkaša u prvom krugu.

Charlotte Bobcatsi, lani uvjerljivo najlošija momèad lige, dogovorili su suradnju s 32-godišnjim centrom Brendanom Haywoodom, nakon što su Dallas Mavericksi amnestirali njegov ugovor. Igrat æe iduæu sezonu za 2,05 milijuna dolara godišnje plaæe. Protekle je dvije i pol sezone odradio u Dallas Mavericksima, s kojima je pretprošle sezone osvojio NBA naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE