Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bobcatsi žele Ewinga za glavnog trenera

Protekla sezona za Charlotte Bobcatse jedna je od onih za zaborav, ostvarili su najgori postotak pobjeda u NBA povijesti i pokušat æe to zaboraviti što prije. Veæ su sve njihove misle usredotoèene na nadolazeæi draft i slaganje momèadi za sljedeæu sezonu. U procesu su traženja novog trenera, a jedan od kandidata je i legenda New York Knicksa Patrick Ewing.

Nakon završetka sezone èelnici Bobcatsa odluèili su da je vrijeme za promjene pa je otpušten trener Paul Silas koji je 2010. godine zasjeo na klupu Bobcatsa i u dvije sezone ostvario 32 pobjede i 88 poraza. Njegov nasljednik još nije poznat, ali jedan od kandidata je spomenuti Ewing.

Ewing je trenutno u funkciji pomoænog trenera Orlando Magica tako da ga Bobcatsi ne smiju službeno kontaktirati dok ne završi sezona Orlanda, odnosno dok ne ispadnu iz doigravanja. To bi se moglo dogoditi veæ veèeras kada Orlando odlazi u goste Indiani kojoj je potrebna samo još jedna pobjeda za prolazak u drugi krug doigravanja.

Yahoo!Sports doznaje kako æe Bobcatsi intervjuirati Ewinga èim Orlando ispadne iz doigravanja i postoji velika šanse da æe upravo Ewing postati novi trener Bobcatsa. Osim Ewinga, kandidati za trenersku poziciju su još Nate McMillan, bivši trener Trail Blazersa te Mike Malone, pomoæni trener Golden State Warriorsa.

Patrick Ewing je u svojoj 17 godina dugoj NBA karijeri igrao za Knickse, SuperSonicse i Magic, a najveæi trag ostavio je u Knicksima u kojima je proveo prvih 15 godina svoje karijere. Iako se o njemu govori kao o jednom od najboljih igraèa na centarskoj poziciji u povijesti lige, nikada nije uspio osvojiti prsten prvaka. No unatoè tome uvršten je u Kuæu slavnih 2008. godine, a karijeru je završio s prosjeènim brojkama od 21 poena i 9,8 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE