Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanoviæ još godinu dana u Europi

Ponajbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanoviæ sve je bliže ostanku u Europi još jednu godinu. Brooklyn Netsi su ga htjeli dovesti u ekipu veæ ove sezone, no zbog postojeæeg ugovora s Fenerbahceom njegov æe dolazak u NBA ligu prièekati još jednu sezonu.

Hrvatska æe tako vjerojatno morati prièekati još jednu godinu prije nego vidi jednog svog igraèa u NBA ligi. Bogdanoviæev agent potvrdio je kako su postojali pregovori s Netsima, no da æe ipak Bojan još jednu sezonu provesti u Turskoj.

“Bilo bi teško dogovoriti odlazak Bojana u NBA ligu ove sezone”, izjavio je Marc Cornstein, Bogdanoviæev agent, za The Post. “Neæu reæi da je 100 posto sigurno, ali Bojan æe najvjerojatnije i sljedeæu sezonu provesti u Turskoj.”

Netsi su tijekom ovog prijelaznog roka produžili ugovore s Deronom Williamsom i Geraldom Wallaceom, a doveli su i Joea Johnsona iz Atlanta Hawksa. Ugovor æe s Netsima potpisati i Mirza Teletoviæ, tako da za Bogdanoviæa ostaje tek minimalan rookie ugovor ukoliko bi se odluèio ove sezone za prelazak na onu stranu Atlantika.

Osim toga Bogdanoviæ ima važeæi ugovor s Fenerbahceom, a Netsi mogu, zbog ogranièenja koje je postavila NBA lige, ponuditi samo oko 550.000 dolara za otkup ugovora, što ne bi bilo dovoljno te bi Bojan morao iz svoga džepa platiti ostatak. Zbog toga æe Bogdanoviæ najvjerojatnije ostati još jednu sezonu u Turskoj, a nakon toga æe mu isteæi ugovor s Fenerbahceom te æe konaèno doæi u NBA ligu.

Cornstein je za kraj izjavio kako Netsi željno oèekuju dolazak Bogdanoviæa i da oèekuju njegov velik doprinos ekipi. “Ovo samo odgaða ono neizbježno, a to je odlazak Bojana u Netse gdje æe postati dijelom sjajne ekipe koja se okuplja u Brooklynu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE