Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović i Nurkić u drugoj rookie petorci

NBA liga je objavila All-Rookie timove uz glasove koji su ovi igrači dobili i gledajući tu listu i nema mnogo iznanađenja. Naravno, rookie godine Andrew Wiggins dobio je najviše bodova uz čak nijedan glas za drugi tim, što znači da je dobio 130 glasova za prvi tim, odnosno 260 bodova. Slijedi Nikola Mirotić sa 258, Nerlens Noel sa 252 i tako sve do kraja druge ekipe i Langstona Gallowaya koji je imao 72 boda.

Ono što nas posebno treba radovati je drugi tim i dodatak dva igrača koji igraju za nacionalne timove bivše Jugoslavije, a to su naravno Bojan Bogdanović iz Brooklyna te Jusuf Nurkić iz Denvera. Dok je prvi imao 107 bodova i sedam glasova za prvi tim, ovaj drugi je imao 97 bodova te tri glasa koja su vrijedila dva boda. Hrvatski reprezentativac uživao je odličnu sezonu u Netsima gdje je na neki način nastavljao ono što je Dražen Petrović radio prije svoje prerane smrti. Vrlo brzo ga je publika u Barclays centru zavoljela pa je tako popularni Bogs imao veliku ulogu u ekipi koja se grčevito borila za playoff a posebno se spominje ta utakmica sa Orlandom kada je Bogdanović imao 28 poena i okrenuo je taj meč zajedno sa čitavom borbom za osmo mjesto na istoku.

Što se tiče bosanskog reprezentativca i centra Nuggetsa Jusufa Nurkića od njega je malo ko očekivao ovako dobru igru s obzirom da se radilo o igraču koji je imao malo europskog iskustva za razliku od mnogih drugih Europljana koji su čak i mladi dolazili sa dvije ili tri godine igre u Euroligi. Ipak, njegova fizička pripremljenost, dobar stav prema radu i sa tim isto tako i radne navike, uz ogromnu želju da se dokaže na najvećoj mogućoj pozornici dovelo je ovog 20-godišnjeg Tuzlaka do toga da je u trećini svojih odigranih utakmica u rookie sezoni startao. Uz to kruže priče da nije običan rookie po tome šta ga veterani „tjeraju“ da radi, odnosno da Bosanskoj Zvijeri teško netko može reći da mu pokupi kavu ili nešto tako.

Što se ostatka timova tiče, bez nekih većih iznanađenja s tim da bi neko poput Jabarija Parkera ili Aarona Gordona vjerovatno ušao u ekipu da nije bilo povreda koje su ga zadesile. Od igrača koji su dobili glasove ali nisu dobili dovoljno bodova da uđu u ekipu treba spomenuti Dantea Exuma, Kostasa Papanikolaua, Joea Inglesa te još jednog Hrvata Damjana Rudeža iz ekipe Indiana Pacersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE