Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović i Šarić nezaustavljivi, Rondo srušio Boston u zadnjoj sekundi

BOJAN BOGDANOVIĆ igra fantastičnu košarku, a u zadnje vrijeme se nametnuo kao apsolutni lider ‘Pacersa’ koje je uspio vratiti na treće mjesto Istoka. Nakon što je u prošlom susretu ubacio 31, noćas se zaustavio na 29 poena kojima je pridodao i 7 skokova. Iz igre je pucao 12/19 (trice 3/6), uz pogođena oba slobodna bacanja: https://www.youtube.com/watch?v=aaGNf8VH7EI. Veliku podršku imao je i u Mylesu Turneru koji je uz 17 poena ostvario za njega rekordnih 6 blokada. ‘Clippersima’ se napokon vratio Danilo Gallinari, ali su ostali bez Tobiasa Harrisa, a prvi strijelac ovaj put im je bio Montrezl Harrell (19p).

DARIO ŠARIĆ se sve bolje snalazi među ‘Vukovima’. Povezao je dvije sjajne utakmice, ali njegova momčad ne pobjeđuje, izgubila je pet od posljednjih šest susreta. Za 21 minutu provedenu na terenu Dario je postigao 17 koševa uz vrlo dobar šut 7/11 (trice 3/6), a uhvatio je i 8 lopti. Najefikasniji igrači utakmice bili su kod domaćina Terrence Ross (32p, 6 trica) i Nikola Vučević (21p-10s), dok je ‘Vukove’ iz Minnesote predvodio Karl-Anthony Towns (27p-11s-5a).

Najuzbudljivija utakmica večeri bila je ona čija imena suprotstavljenih momčadi već sama po sebi izazivaju respekt i uzbuđenje. ‘Lakersi’ su nakon sramotnog poraza od ‘Pacersa’ uspjeli iznenaditi ‘Celticse’ u Bostonu, a završni udarac sa zvukom sirene zadao im je bivši ‘zeleni’, Rajon Rondo (17p-7s-10a) ovim sretno-spretnim pogotkom. LeBron James je odigrao odličnu utakmicu koju je završio sa ‘triple-doubleom’ (28p-12s-12a), a sjajan je bio i Kyle Kuzma koji je u 25 poena ugradio 5 trica iz 8 pokušaja. Kyrie Irving (24p-7s-10a) i Jayson Tatum (22p-10s-5a) bili su najraspoloženiji ‘Kelti’.

Iako bez Kawhija Leonarda, ‘Raptorsi’ nisu imali problema u Atlanti, a za to su zaslužna dvojica njihovih igrača koji su u istoj večeri uspjeli ostvariti učinke karijere – Fred VanVleet je ubacio 30 poena, uz 5 skokova i 6 asistencija, dok je Pascal Siakam otišao sve do 33 ubačaja, uz 14 skokova. Domaće ‘Jastrebove’ predvodili su Trae Young i Taurean Prince sa po 19 poena.

Russell Westbrook je u pobjedi ‘Oklahome’ nad ‘Memphisom’ stigao do osmog uzastopnog ‘triple-doubla’ i sada ima niz od samo jednog manje od apsolutnog NBA rekorda kojeg drži veliki Wilt Chamberlaine koji ih je 1968. godine povezao devet. Raspoložen je ponovno bio i Paul George koji je pogodio 6 trica, a ukupno je ubacio 27 poena, isto koliko i najefikasniji ‘Grizli’ Jaren Jackson Jr.

Iako je DeMar DeRozan (35p-6s-6a) odigrao jednu od svojih najboljih utakmica od kada je iz ‘Raptorsa’ stigao među ‘Spurse’, momčad iz San Antonija ipak nije uspjela stići do pobjede u Portlandu. Glavni krivci za to bili su vodeći igrači ‘Blazersa’, a ovaj put se posložilo da su sva trojica bila na visini zadatka – CJ McCollum (30p-9s, trice 7/13), Damian Lillard (24p-9a-5ol), Jusuf Nurkić (22p-6a). Za konačan rezultat utakmice presudna je bila druga četvrtina koju su domaći dobili sa 39:23.

Latest Posts

NE PROPUSTITE