Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović na 21, Sixersi iznenadili prvake

Centar Andre Drummond (24p-20s) bio je najbolji pojedinac susreta odigranog u Detroitu u kojemu su ‘Pistonsi’ svladali desetkovane goste iz Dallasa. Osim DeAndre Jordana, Wesleya Matthewsa i Dennisa Smitha Jr. koji su jučer razmijenjeni i poslani u ‘New York Knickse’, zbog ozljede nije nastupio ni Luka Dončić. ‘Mavsi’ su ipak bili blizu pobjede, vodili sa devet poena prednosti u posljednjoj četvrtini, ali kratak ‘roster’ je do kraja susreta ipak učinio svoje. Blake Griffin je za ‘Detroit’ također ubacio 24 poena, uz 10 skokova i 6 asistencija, čime je mjesec siječanj zaključio sa ukupno 445 poena, a to je najveći broj koševa što ih je u jednom mjesecu postigao neki igrač ‘Pistonsa’. Dosadašnji rekord držao je Isiah Thomas koji ih je ožujku 1983. skupio 442.

Nakon što su dan prije prepustili treće mjesto ‘Sixersima’, ‘Pacersi’ su se novim, četvrtim uzastopnim porazom izjednačili sa ‘Celticsima’ te sa njima sada dijele četvrto i peto mjesto Istoka. Pad svoje momčadi nije u Orlandu uspio zaustaviti ni BOJAN BOGDANOVIĆ koji je ‘Magicu’ ubacio 21 poen (šut 8/18, trice 1/5, bacanja 4/4: https://www.youtube.com/watch?v=DRBGISPl0n0) čime je bio drugi strijelac svoje momčadi, odmah iz Mylesa Turnera (27p-7s). Za pobjedu domaćih najzaslužniji je bio igrač s klupe – Terrence Ross, koji je postigao 30 koševa, pogodivši 5 od 8 ispucanih trica, a nakon što je dobio vijest da će po prvi put nastupiti na ‘All-Star’ utakmici, Nikola Vučević je odigrao utakmicu sa 17 poena i 10 skokova. Zadnji igrač ‘Orlanda’ koji je tamo nastupio bio je Dwight Howard 2012. godine.

Nije ubacio za NBA prilike puno, ali je sa 19 poena GIannis Antetokounmpo i večeras predvodio strijelce ‘Bucksa’ koji su trijumfom u Torontu učvrstili svoje prvo mjesto Istočne konferencije. Slavlje sastava iz Milwaukeeja ujedno je označilo i prekid niza ‘Raptorsa’ od 10 domaćih pobjeda, te potvrdilo Mikea Budenholzera za jednog od glavnih trenera na ‘All-Star’ utakmici. Najviše koševa u ovom susretu postigao je igrač kanadske momčadi Pascal Siakam (28), dok je Kawhi Leonard prvi put nakon 22 odigrane utakmice ubacio ispod 20 poena (16).

Utakmicu karijere odigrao je igrač ‘Spursa’ Derrick White koji je u pobjedu svoje momčadi nad ‘Brooklyn Netsima’ ugradio 26 poena. Iako su igrači Gregga Popovicha bili u zaostatku u posljednjoj četvrtini, ipak su stigli do važne pobjede u borbi za što bolji plasman pred doigravanje. Bila je ovo njihova 16. uzastopna pobjeda nad ‘Netsima’ u San Antoniju. Sedmi po redu izbor za nastup na ‘All-Star’ utakmici LaMarcusa Aldridgea je inspirirao za novih 20 poena, a uhvatio je i 13 lopti, dok je povratnik u sastav ‘Mamuza’ DeMar DeRozan također imao ‘dvostruko-dvostruki’ učinak (15p-10s). ‘Mrežice’ je i ovaj put predvodio D’Angelo Russell (25p-9a).

‘Sixersi’ su potvrdili svoju moć na gostovanju kod aktualnih prvaka ‘Warriorsa’. Iako su tijekom prvog poluvremena stalno bili u zaostatku, prekretnicu je činila treća četvrtina, a u njoj je sastav iz Philadelphije ‘Ratnicima’ ubacio čak 42 poena, te stigao do rezultatske prednosti koju do kraja utakmice nije ispustio. Joel Embiid i Ben Simmons postigli su po 26 poena za pobjedničku momčad, a Kamerunac je bio i prvi skakač susreta sa 20 uhvaćenih lopti. Unatoč porazu, najimpresivnija predstava ipak je stigla iz redova domaćeg sastava za koji noćas nije nastupio Klay Thompson. Naime, Steph Curry je susret završio sa 10 pogođenih trica iz 18 pokušaja, a ukupno je ubacio 41 poen.

GOLDEN STATE – PHILADELPHIA 104:113

TABLICA NBA LIGE: http://www.nba.com/standings#/

Latest Posts

NE PROPUSTITE