Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović odličan, Zubac i Bender do pobjede

‘Blazersi’ su u Clevelandu već od prve minute susreta pokazali koliko su trenutno bolja momčad od ‘Cavaliersa’, a na veliki odmor su odnijeli 23 poena viška. Posebno se isticao C.J. McCollum koji je pogodio 7 trica iz 8 pokušaja, da bi kraj susreta dočekao sa 35 ubačenih poena. ANTE ŽIŽIĆ je u dvobojima sa Jusufom Nurkićem i Enesom Kanterom proveo 22 minute, ali je teško stizao do prilika za postizanje koševa. Uz 4 skoka postigao je isto toliko poena uz realizaciju 2/5. Sedi Osman (27p) je bio prvi strijelac ‘Cavsa’ koji su se u dva navrata uspjeli opasno približiti gostima (84:88, 102:105), ali više od toga nisu mogli.

‘Pacersi’ su poraženi u Detroitu, ali i dalje drže treće mjesto Istoka. U utakmici obilježenoj rezultatskim usponima i padovima, BOJAN BOGDANOVIĆ je bio najefikasniji igrač svoje momčadi sa 25 poena, uz 50-postotni šut iz igre 9/18 (trice 1/5, bacanja 6/6: https://www.youtube.com/watch?v=p3tDyY0Td4w). ‘Babo’ je ubacio samo poen manje od prvog strijelca utakmice, centra ‘Pistonsa’ Andrea Drummonda (26p-16s). Posebno se istakao i Blake Griffin koji je pobjedu proslavio uz ‘triple-double’ od 20 poena i po 10 skokova i asistencija. Sa 7 pobjeda iz posljednjih 8 susreta ‘Pistonsi’ su dohvatili mjesta koja vode u doigravanje, a trenutno su sedmi.

‘Minnesota’ je uspjela na svom terenu svladati sve bolje ‘Kingse’, a DARIO ŠARIĆ je pridonio pobjedi sa 7 poena (šut 3/5), 3 skoka i jednom blokadom za 23 minute igre. Sjajnu večer imao je Karl-Anthony Towns koji je zbog prometne nesreće propustio dvije utakmice, a to su mu ujedno bile i prve propuštene utakmice u karijeri, nakon 302 odigrane. KAT je ubacio 34 poena, uhvatio 21 loptu i podijelio 5 asistencija, dok je najbolji ‘Kralj’ bio ‘rookie’ Marvin Bagley III (25p-11s).

7 poena, također sa šutom iz igre 3/5, ubacio je i IVICA ZUBAC u pobjedi ‘Clippersa’ nad ‘Mavericksima’, a ubilježio je još 8 skokova, 3 asistencije i jednu osvojenu loptu. Montrezl Harrell je sa učinkom karijere od 32 poena bio najefikasniji igrač u momčadi Doca Riversa, dok je u redovima ‘Dallasa’ opet sjajio Luka Dončić koji je ostvario već svoj četvrti NBA ‘triple-double’, ovaj put izgrađen od 28 poena, 10 skokova i isto toliko asistencija.

DRAGAN BENDER je s klupe promatrao kako njegovi ‘Sunsi’ kreiraju iznenađenje u Miamiju. Pobjednički sastav predvodio je Devin Booker (20p-9a), dok su poraženi imali dvojicu još efikasnijih, Hassana Whitesidea (29p-11s) i Kellyja Olynyka (28p-10s). Bila je to prva pobjeda ‘Sunsa’ nakon 17 uzastopnih poraza, a do nje su stigli zahvaljujući 40 poena koje su ubacili u posljednjoj četvrtini.

‘Spursi’ su nakon poraza u ‘Madisonu’, razočarali i u susjednom ‘Barclays Centeru’ gdje su ‘Netsima’ ubacili svega 85 poena doživjevši novi poraz. Iako su LaMarcus Aldridge (26p-10s) i DeMar DeRozan (23p-5s) bili na visini zadatka, potpuno je podbacio ostatak momčadi. Kod ‘Mrežica’ najbolji je ponovno bio D’Angelo Russell (23p-7s-8a).

‘Grizzliesi’ su u Memphisu još malo dublje utopili nade ‘Lakersa’ da će ugledati doigravanje. Mike Conley (30p-5a) te novopridošli igrači Jonas Valanciunas (20p-13s) i Joakim Noah (14p-12s), bili su glavni ‘krvnici’ gostima za koje je LeBron James ostvario ‘triple-double’ (24p-12s-11a), a Brandon Ingram postigao najviše koševa (32p).

U ostalim susretima postignuti su očekivani rezultati. ‘Warriorsi’ su slavili na terenu ‘Charlotte Hornetsa’, a cijela petorka ‘All-Star’ igrača susret je završila dvocifrenim brojem poena, počevši od Draymonda Greena (14p-8s-10a) pa do najefikasnijeg Klaya Thompsona (26p-5a). ‘Hornetsi’ su imali najboljeg strijelca susreta u noćas sjajnom Codyju Zelleru (28p-9s, šut 13/14) koji je ostvario učinak karijere.

Iako bez Giannisa Antetokounmpa, ‘Bucksi’ su u Chicagu ostvarili novu pobjedu, a sa po 22 poena predvodili su ih Khris Middleton i Malcolm Brogdon. S druge strane, po 26 poena ubilježili su finski reprezentativac Lauri Markkanen, uz 12 skokova, te Robin Lopez.

Zablistao je u Houstonu ‘rookie’ Trae Young (36p-8a, trice 8/12), ali ‘Jastrebovi’ iz Atlante ipak nisu mogli do pobjede protiv jakih ‘Rocketsa’. Međutim, uspjeli su u nečemu u čemu mnogi drugi nisu, a to je limitirati Jamesa Hardena ispod 30 poena. Ne znatno, jer ‘Brada’ ih je ubacio 28, ali ipak dovoljno da mu prekinu niz od 32 utakmice koje je završavao sa 30 ili više koševa. Da je ubacio barem jednu od 10 ispucanih trica, Harden bi nastavio zastrašujući niz. Međutim, nije ga služio šut, što pripisuje bolovima u vratu zbog kojih je propustio utakmicu protiv ‘Warriorsa’.

Najdramatičnija završnica odigrana je u New Orleansu gdje su ‘Sixersi’ sa ‘pola koša’ uspjeli svladati domaće ‘Pelicanse’ koji nisu iskoristili zadnji napad za pobjedu. Tobias Harris (29p-10s) je još jednom potvrdio koliko će biti pojačanje sastavu iz Philadelphije, a jednak dojam ostavio je i srpski div Boban Marjanović koji je ubacio 12 poena uz 10 skokova i 2 blokade. Međutim, odličnu predstavu pokvarila mu je ova, po svemu sudeći teža ozljeda: https://www.youtube.com/watch?v=nqglsqm-40E.

Latest Posts

NE PROPUSTITE