Monday, July 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović: U NBA me je doveo isključivo moj šut

Iza Brooklyn Netsa je kineska turneja na kojoj su u Šangaju i Pekingu odmjerili snage sa Sacramento Kingsima. Netsi su slavili u oba susreta. Prvi u Mercedes-Benz Areni je završio tijesno 97:95, a drugi u MasterCard Centru je otišao u produžetke.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je u oba susreta bio starter, u prvom je završio na šest, a u drugom na 11 koševa. Događanja u Kini je pratila novinarka hrvatske redakcije China Radio Internationala, Šibenčanka Franka Gulin. Portal Crošarka prenosi dijelove intervjua koji je napravljen za najmlađu sekciju ovog vladinog medija namijenjen inozemstvu:

“Sigurno je da sam bio zadovoljan draftom prvenstveno jer sam znao da ću ostati još koju godinu u Europi bez obzira koji tim me izabere. Tako da je izbor u drugoj rundi bio savršen za mene jer sam mogao birati ostati u Europi ili ići u NBA u koji sam na kraju i došao te sam jako zadovoljan. Osjećaj je zaista izvanredan jer sam ostvario svoj san, odnosno doći i igrati u najjačoj ligi na svijetu. Planovi i ciljevi za ovu sezonu uključuju da se izborim za što veću minutažu i pomognem svom timu da ostvari što bolji rezultat”, rekao je Bojan. Ne dvoji zašto je došao u najjaču košarkašku ligu na svijetu.

“Mislim da me je u NBA doveo isključivo moj šut tako da to mogu smatrati svojom najvećom prednošću, iako znam da neću imati toliki broj šuteva kao što sam imao u Europi.”

Nastupi NBA zvijezda puno doprinose popularnosti košarke u Kini. Trener reprezentacije je prošle godine skoro postao Neven Spahija dok u kineskoj ligi igra dosta bivših, ali i sadašnjih jakih košarkaških imena kojima je ova destinacija postala izuzetno zanimljiva. Spomenimo da je Miroslav Raduljica, nakon odličnih igara na Svjetskom prvenstvu, izabrao najmnogoljudniju državu svijeta.

Naš reprezentativac smatra da je za napredak potreban rad s mladima, po čemu smo mi poznati, i tu bi se Kinezi mogli ugledati na nas. Predviđa da bi u dogledno vrijeme, zbog velike ljubavi koju prema košarci gaje mladi Kinezi, naša košarka u budućnosti, u tom pogledu, imati sve manje prednosti. Novinarka ga je pitala o njegovim košarkaškim prvim koracima i uzorima.

“Dugo sam kao dječak igrao nogomet, toliko dugo da sam praktički košarku počeo igrati dosta kasno, s nekih 16 godina. Promijenio sam sport jer mi je dosta prijatelja igralo košarku tako da su i mene povukli na ta neka školska natjecanja i igru na ulici. Tako samo zavolio košarku i odlučio se njome baviti. Igranje nogometa mi je svakako pomoglo i u košarci jer mi je bavljenje sportom u djetinjstvu omogućilo da sam koordiniran u kretanju i još brojnim drugim stvarima.”

“Danas nemam više nekog najdražeg igrača. Prije sam kao idola uvijek isticao Dražena Petrovića. Od živućih legendi danas ne mogu nikako izdvojiti iako je Kukoč jedan od igrača zbog kojih smo svi mi, pogotovo mlađi, počeli igrati košarku i koji je svakako jedan od najboljih Europljana koji su ikada bili u NBA-u”, rekao je Mostarac za Kineski Radio Internacional.

Latest Posts

NE PROPUSTITE