Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović zabio 22 poena, Lakersi napokon stigli do pobjede

Nedjeljna večer za Hrvate je počela točno po željama, susretom Netsa koji su pred svojim navijačima ugostili Magic. Utakmicu je odlučio Bojan Bogdanović s 22 poena i fenomenalnom predstavom u trećoj četvrtini s 11 poena, te je gotovo riješio utakmicu koja je na kraju završila slavljem Netsa 104:96. Osim njega odličan je bio Deron Williams s 18 poena i 7 asistencija, a Magic je s double-double učinkom od 27 poena i 12 skokova predvodio Nikola Vučević.

Pistonsi su odradili užasnu posljednju četvrtinu i to ih je došlo nastavka pobjedonosne serije. Ukazao se Gordon Hayward i u zadnjih pet minuta utakmice je preko Carona Butlera postigao 11 od ukupno 17 poena i odveo Jazz do uspjeha 97:96. Zadnji napad Detroita promašio je Brandon Jennings koji je ujedno s 23 poena bio najbolji strijelac domaćina, dok su double-double učinke ubilježili Greg Monroe i Andre Drummond iz Detroita, te Derrick Favors i Enes Kanter iz Jazza.

Momčad Thundera se ne predaje, a pred svojim navijačima su šokirali Kingse i ubilježili pobjedu 101:93. Odigrali su odličnu obranu u zoni 2 – 3 i tako izbezumili Kingse, a u napadu je za poene bio zadužen Reggie Jackson, postigao je 23 poena. Goste iz Sacramenta je predvodio Rudy Gay s 23 poena, 10 skokova i 6 asistencija, te je nastavio s odličnim nastupima u novoj sezoni u kojoj u prosjeku bilježi 22.2 poena.

Bez velikih problema su se Raptorsi obračunali sa 76ersima koje su sredili u roku tri četvrtine, imali su prednost od 25 poena na ulazu u posljednju dionicu, a konačni rezultat je bio 120:88. Najbolji strijelac domaćina bio je DeMar DeRozan s 24 poena za 26 minuta, a još pet igrača je imalo dvoznamenkasti broj poena. Statističke kolone kod 76ersa punio je Tony Wroten, a završio je kao najbolji igrač svoje ekipe s 18 poena i 5 asistencija.

Momčad Heata je napravila malo iznenađenje u Dallasu, te su odličnom igrom u prve tri četvrtine došli do prednosti od 16 poena koje su očuvali do kraja susreta i zasluženo slavili 105:96. Briljirao je Luol Deng s 30 poena kao najefikasniji pojedinac susreta, a double-double učinke od 20 – 10 su upisali Chris Bosh s 10 skokova i Dwyane Wade s 10 asistencija, dok je s klupe Mario Chalmers pridodao 18 poena. Maverickse je iz ponora pokušao spasiti Monta Ellis s 23 poena, te Tyson Chandler sa sumanutim skakanjem, 15 skokova od koji je 10 napadačkih, a dodao je još 16 poena.

Eksplozijom Isaiaha Thomasa u zadnjoj četvrtini, postigao 15 od 22 poena, Sunsi su prva momčad koja je ove sezone uspjela svladati Warriorse (107:95). Spomenutu, posljednju četvrtinu su završili 36:16, a Thomasu su se pridodali Goran Dragić i Gerald Green s po 19 poena. Izbezumljene Warriorse nije spasilo ni 46% realizacije za tri poena kao ni 28 poena Stepha Curryja (napravio je triple double koji se ne vodi u knjigama jer je poenima pridodao 10 asistencija i 10 izgubljenih lopti), te niti odlična partija Draymonda Greena koji je susret završio s s 22 poena i 9 skokova. Svakako moramo reći da su Warriorsi igrali bez startnog šutera, Klaya Thompsona zbog problema sa šuterskom rukom.

Blazersi su se oporavili od poraza u Los Angelesu i pred svojim navijačima su bez ozbiljnijih problema svladali Nuggetse 116:100, a dvojac za ostvarivanje sigurne pobjede bio je LaMarcus Aldridge s 28 poena i Wesley Matthews s 21 poenom. Kontrolirali su kompletnu utakmicu te su jedino izgubili drugu četvrtinu 29:28 što dovoljno govori koliko im je tanka klupa, a do kraja utakmice su samo održavali prednost i dali su još muke treneru Brianu Shawu kojemu je ovo sada peti poraz u nizu.

Najveći iznenađenje večeri je priređeno u jutarnjim satima (po našem vremenu) kada su Lakersi u drugom poluvremenu projurili pokraj Hornetsa i ubilježili prvu vrijednu pobjedu 107:92. Na krilima napada preko Jeremyja Lina (21 poen i 7 asistencija) i Carlosa Boozera (16 poena) u trećoj četvrtinu su napravili strašan preokret serijom 25:6, te su do kraja utakmice izbezumljene goste održavali na pristojnoj razlici uz pomoć 21 poena Kobeja Bryanta. Najbolji pojedinac gostiju bio je Al Jefferson s 23 poena, te Kemba Walker sa 17 poena, dok je ostatak momčadi pogodio sveukupno 18 šuteva iz 45 pokušaja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE