Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović: Želim svima pokazati da sam još bolji

Bojan Bogdanović je u dosadašnjem dijelu svoje rookie sezone imao uspona i padova. Početak regularnog dijela je izgledao odlično; Bojan je u prvih 10 utakmica pet puta bio dvoznamenkast, zabijao je početkom sezone 20 poena, ali negdje u sredini ga je trener Lionell Hollins smjestio na klupu. Možda je malo nerealno govoriti da li je Bojan to zaslužio ili ne, ali mora se priznati da u nekim trenucima nije sve išlo baš kako treba, a rookie igrači iz Europe nemaju prava na toliko grešaka. Posebno ako ste u ekipi koja je očekivala doigravanje, a na polovici sezone ste 9. ekipa slabašnog Istoka.

Hollinsu je ovo prva sezona u Netsima, čovjek očito želi naći kombinaciju koja će njegovu ozljedama izrešetanu momčad vratiti na puteve pobjede. Zato je čak 13 puta tijekom sezone mijenjano startne petorke.

Bojan je u studenome zabijao 10 poena u prosjeku, da bi u prosincu pao na samo 5 poena i 14 minuta igre u prosjeku. Zadnjih pet utakmica dobro oslikava Bojanovu rookie sezonu, evo i prikaz odigranih minuta; 13, 24, 13, 40, 18. Očito je da se naš reprezentativac još privikava na život NBA igrača, a o svemu je popričao za NetsDaily.

”Početkom sezone bio sam starter i igrao sam dosta minuta, trener je nakon toga izgubio samopouzdanje u mene, a i ja sam izgubio samopouzdanje u svoju igru. Tada sam završio na klupi. Trenutno opet igram dosta minuta pa se nadam da ću svima pokazati da mogu igrati još bolje”, započeo je Bojan.

Bojan je zbog svojih igara zaslužio poziv na ”NBA Rising Star Challenge” gdje će igrati u momčadi ”Svijeta”, i to pred domaćom publikom u Barclays Centru. Dotaknuo se Bojan i te prilike: ”Ovo je za mene odlična prilika, odabir trenera da me uvrste među desetoricu najboljih daje mi još više samopouzdanja. To je za mene odlična vijest i sada moram nastaviti igrati još bolje nego prije.”

Iako je uvršten među desetoricu, Bojanu prilagodba na NBA ligu nije lagana: ”Ima dosta prilagodbe. U Europi je drugačija lopta, trica, obrana, ovdje ima previše napadačkih akcija i previše stvari koje NBA igrači i NBA momčadi rade automatski. To sam prvi put vidio na ljeto, ovdje nema laganih stvari, ali mislim da sam se dobro prilagodio.”

Zadnji šok za Bogdanovića i momčad Netsa je teško stanje Mirze Teletovića koji je dobio plućnu emboliju te ga neće biti na parketima do kraja sezone. Bojan i Mirza su očekivano razvili prijateljski odnos, od prvog dana sezone skupa šutiraju dva sata prije svake utakmice, a Bojan je prije dolaska u Netse naglasio da je Mirza jedan od glavnih razloga što je došao u NBA.

”On je jedan od najboljih šutera u ekipi i odlično širi parket na poziciji četvorke. Nedostajat će nam u trci za doigravanje, ali mislim da imamo igrače s kojima trebamo uhvatiti playoff”, rekao je Bojan za kraj.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE