Saturday, July 2, 2022

ZADNJE OBJAVE

Bogdanović: Želim svima pokazati da sam još bolji

Bojan Bogdanović je u dosadašnjem dijelu svoje rookie sezone imao uspona i padova. Početak regularnog dijela je izgledao odlično; Bojan je u prvih 10 utakmica pet puta bio dvoznamenkast, zabijao je početkom sezone 20 poena, ali negdje u sredini ga je trener Lionell Hollins smjestio na klupu. Možda je malo nerealno govoriti da li je Bojan to zaslužio ili ne, ali mora se priznati da u nekim trenucima nije sve išlo baš kako treba, a rookie igrači iz Europe nemaju prava na toliko grešaka. Posebno ako ste u ekipi koja je očekivala doigravanje, a na polovici sezone ste 9. ekipa slabašnog Istoka.

- Advertisement -

Hollinsu je ovo prva sezona u Netsima, čovjek očito želi naći kombinaciju koja će njegovu ozljedama izrešetanu momčad vratiti na puteve pobjede. Zato je čak 13 puta tijekom sezone mijenjano startne petorke.

Bojan je u studenome zabijao 10 poena u prosjeku, da bi u prosincu pao na samo 5 poena i 14 minuta igre u prosjeku. Zadnjih pet utakmica dobro oslikava Bojanovu rookie sezonu, evo i prikaz odigranih minuta; 13, 24, 13, 40, 18. Očito je da se naš reprezentativac još privikava na život NBA igrača, a o svemu je popričao za NetsDaily.

”Početkom sezone bio sam starter i igrao sam dosta minuta, trener je nakon toga izgubio samopouzdanje u mene, a i ja sam izgubio samopouzdanje u svoju igru. Tada sam završio na klupi. Trenutno opet igram dosta minuta pa se nadam da ću svima pokazati da mogu igrati još bolje”, započeo je Bojan.

- Advertisement -

Bojan je zbog svojih igara zaslužio poziv na ”NBA Rising Star Challenge” gdje će igrati u momčadi ”Svijeta”, i to pred domaćom publikom u Barclays Centru. Dotaknuo se Bojan i te prilike: ”Ovo je za mene odlična prilika, odabir trenera da me uvrste među desetoricu najboljih daje mi još više samopouzdanja. To je za mene odlična vijest i sada moram nastaviti igrati još bolje nego prije.”

Iako je uvršten među desetoricu, Bojanu prilagodba na NBA ligu nije lagana: ”Ima dosta prilagodbe. U Europi je drugačija lopta, trica, obrana, ovdje ima previše napadačkih akcija i previše stvari koje NBA igrači i NBA momčadi rade automatski. To sam prvi put vidio na ljeto, ovdje nema laganih stvari, ali mislim da sam se dobro prilagodio.”

Zadnji šok za Bogdanovića i momčad Netsa je teško stanje Mirze Teletovića koji je dobio plućnu emboliju te ga neće biti na parketima do kraja sezone. Bojan i Mirza su očekivano razvili prijateljski odnos, od prvog dana sezone skupa šutiraju dva sata prije svake utakmice, a Bojan je prije dolaska u Netse naglasio da je Mirza jedan od glavnih razloga što je došao u NBA.

”On je jedan od najboljih šutera u ekipi i odlično širi parket na poziciji četvorke. Nedostajat će nam u trci za doigravanje, ali mislim da imamo igrače s kojima trebamo uhvatiti playoff”, rekao je Bojan za kraj.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE