Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogues najmanji NBA igraè u povijesti

17. broj NBA zanimljivosti upoznaje vas s visokim igraèima koji su bili najbolji blokeri NBA lige, ali upoznajemo i najnižeg igraèa u povijesti lige.

NBA ZANIMLJIVOSTI:

Najveæi postotak blokada u karijeri imao je Mark Eaton sa 3,5 blokada na utakmicu, na 2. mjestu je Manute Bol sa 3,34 blokada na utakmicu. Hakeem Olajwon je posljedni igraè sa više od 3 blokada na utakmicu ili toènije 3,09 blokada na utakmicu.

Kwame Brown je prvi srednješkolac u povijesti koji je izabram kao prvi pick drafta. To je bilo 2001., nakon njega izbarana su još dvojica: LeBron James ( 2003 ) i Dwight Howard ( 2004 ). NBA je odluèila da se od drafta 2006 pa nadalje više ne smiju prijavljivat srednjoškolci, pa æe tako ova trojka ostati zauvijek upisana u povijesti drafta i NBA anale.

Mark Eaton drži najveæi prosjek blokada u jednoj sezoni. Godine 1985. Eaton je imao prosjek od 5,56 blokada po utakmici.

Najpoznatiji umirovljeni NBA igraèi koji nisu ubacili niti jednom 50 ili više koševa su: Clyde Drexler, Kevin McHale, Earl Monroe, Willis Reed, Bob Cousy, John Havlicek i Charles Barkley.

Najniži igraè u NBA ligi bio je legendarni Tyrone Curtis Bogues, koji je mjerio samo 159 centimetara. Poslije karijere sjeo je u na trenersku stolicu ekipe Charlotte Sting. Zanimljivo je da je bio niži od svih svojih igraèica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE