Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogut: Liga je puna licemjera

Australski centar hrvatskih korijena, Andrew Bogut nakon što je izabran kao prvi izbor NBA drafta 2005 nije se proslavio u Milwaukee Bucksima gdje je mučio muku s ozljedama, ali kada je prešao u redove Golden State Warriorsa gdje je postao jako respektabilan NBA centar koji je izrastao u odličnog rim protectora. S ekipom Warriorsa je postao NBA prvak 2015. godine ali nakon prošlosezonskog poraza u finalu i dolaskom Kevina Duranta postao je višak te su se Ratnici morali riješiti usluga Boguta i njegovog velikog ugovora.

Ovog ljeta preselio je u Dallas Maverickse koji su sinoć poraženi od Warriorsa što je ujedno bio povratak Boguta u Oracle Arenu.  U razgovoru za medije Andrija se osvrnuo na odlazak iz Warriorsa gdje ne proveo četiri godine karijere:

 “Moram priznati da je bilo pomalo razočaravajuće napustiti momčad poput Warriorsa. Imali smo odličnu momčad i pri tome pobjeđivali smo. Nemam razloga da budem ljut na nekoga zbog odlaska jer tako stvari funkcioniraju ovdje.”

Kada je riječ o odnosu sa suigračima Bogut je dodao kako je razočaran odlaskom od momaka s kojima je bio prvak te se borio za naslov. Naglasio je kako su odlično funkcionirali i da je svatko znao i prihvatio svoju ulogu i sve je išlo kao treba. Što se ovosezonskih utakmica GSW-a tiče Bogut kaže:

 “Nisam pogledao puno utakmica. Možda dva poluvremena, protiv Spursa i Lakersa. Potrebno im je vrijeme da se naviknu na novi stil igre, posebice u obrani. Kada sam bio tu Draymond Green i ja smo se razumijevali bez puno priče, te smo bez problema čuvali jedan drugom leđa, ovako trebat će vremena da se naviknu.”

“Prethodne sezone duel u finalu konferencije protiv Oklahome je bio dokaz da su Warriorsi ranjivi. Dosta su nas izmučili jer su igrali visoku petorku u odnosu na našu petorku smrti te nam napravili masu problema. Sezona je duga tako da ima vremena da se uigraju.”

Osim razočarenja što su ga Warriorsi olako pustili zbog Duranta Bogut se prisjetio odlaska iz Kalifornije gdje su neki isforsirali odlazak Australca.

„Takve stvari se dešavaju danas u profesionalnim sportovima jer je to postao biznis. Takvo nešto me uopće ne dotiče jer je liga puna dvoličnih osoba . Ti isti ljudi koji su inicirali moj odlazak danas-sutra će me pozdraviti i pitati kako mi je obitelj. Ponavljam da je profesionalni sport postao biznis pa je normalno da to tako funkcionira, teško je pronaći iskrenog prijatelja u ovoj ligi. To je današnja realnost i pomirio sam se s njom. “

Postoje nagađanja da su Warriorsi Boguta smatrali često ozlijeđenog igrača što je shvatio kao uvredu,ali kaže kako je svjestan da je mogao bolje odigrati finale na oba kraja parketa, ali je svjestan da je pokazao koliko je bitan za momčad pogotovo njegovo prisustvo u obrani.

Nema sumnje da je velika šteta što su se Bogut i Warriorsi razišli s obzirom na to da je zadovoljstvo bilo obostrano, ali u današnjem sportu nema mjesta za obostrana zadovoljstva i emocije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE