Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogut: Mislim da je posao s Durantom dogovoren puno prije ljetne trgovine

Netko je još davnih dana rekao – ne mijenjaj momčad dok pobjeđuješ. Golden State Warriorsi prošle su sezone ispisali povijest te ostvarili sezonu s najviše pobjeda ikad u regularnom dijelu (73-9) i drugi put u dvije godine nastupili u finalu NBA lige gdje su prošle sezone ostali kratkih rukava i izgubili od Cleveland Cavaliersa.

No, Warriorsi su ovog ljeta napravili dosta bitne preinake na rosteru. Australac hrvatskih korijena i dojučerašnji startni centar Warriorsa, Andrew Bogut, izjavio je da nema ništa čudno u tome da su ga ovog ljeta razmijenili iz momčadi ne bi li omogućili dolazak Kevina Duranta u klub iz Oaklanda.

To je biznis.  Mislim da je posao dogovoren puno prije ljetne trgovine“, izjavio je prvi izbor drafta iz 2005. godine i novi član Dallas Mavericksa. “Durant se nije izjasnio o svojoj odluci prije ljeta, ali smo mogli pretpostaviti što će se dogoditi. Andre Iguodala i ja smo znali da će jedan od nas dvojice morati napustiti momčad, a to sam na kraju bio ja. To je sve stvar biznisa, nemam problema s tim.”

Dobili su Hall of Fame igrača u Durantu. Da sam ja generalni menadžer i ja bih napravio taj potez. Sve je to biznis“, nadodao je 31-godišnjak kojeg će u Warriorsima zamijeniti Gruzijac Zaza Pachulia.

Durant je s 54,3 milijuna, koliko će zaraditi u naredne dvije sezone, postao najplaćeniji igrač u svlačionici Golden State Warriorsa. Da bi mu omogućili toliku plaću, morali su nekoga žrtvovati.

Odluka je pala na Boguta, koji je u svojoj posljednjoj godini ugovora trebao zaraditi 11 milijuna dolara. Doduše, zaradit će ih, ali u dresu kluba iz Teksasa, u koji je poslan u zamjenu za draft pickove.

Karijeru je započeo u Milwaukee Bucksima iz kojih je na ljeto 2012. godine prešao u Golden State.

Za kraj se osvrnuo i na svoju novu sredinu: “Oduvijek mi se sviđao ovaj grad. Velik je, ali i rasprostranjen, što je dobro za mene koji nisam gradski dečko. Svi hvale organizaciju u klubu i odnos koji klub ima prema igračima. Nije tajna da mi je ovo 12. sezona u ligi i da ću trebati određenu pomoć.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE