Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Bogut neæe igrati u Europi”

NBA liga je od poèetka mjeseca u lockoutu koji bi mogao odgoditi poèetak sljedeæe sezone. U tom sluèaju mnogi bi NBA igraèi mogli doæi igrati u Europu, a meðu njima spominjao se i Andrew Bogut.

Spominjalo se èak da bi Bogut mogao odigrati sljedeæu sezonu za Cibonu, no izgleda da od toga neæe biti ništa. Njegov agent David Bauman izjavio je kako Bogut neæe igrati nigdje izvan Amerike, prvenstveno iz razloga što se mora oporavljati od ozljede te bi igranje u Europi bilo preveliki rizik.

“Bogut neæe igrati nigdje u Europi, Kini ili Aziji”, izjavio je Bauman.“Jednostavno ne postoji, košarkaški gledano, razlog da to uèini.”

Jedan od najboljih centara NBA lige imao je tešku ozljedu prošle godine, kada je na utakmici protiv Phoenix Sunsa nezgodno pao nakon zakucavanja i ozlijedio lakat. Vratio se na parket nakon te ozlijede no oèito je bilo da ruka nije bila dovoljno zalijeèena, njegova igra nije bila na oèekivanoj razini. Zbog toga se podvrgnuo još jednoj operaciji nakon što je Milwaukee izgubio šansu za plasman u doigravanje.

Rehabilitaciju je provodio u Milwaukeeju nakon operacije, zatim šest tjedana u Australiji, a ovih je dana u Hrvatskoj, gdje uz odmor takoðer nastavlja s provoðenjem rehabilitacije kako bi sljedeæu sezonu doèekao potpuno oporavljen od ozlijede.

Ovo ljeto Australija igra kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, ali Bogut neæe nastupati za svoju reprezentativnu selekciju jer košarkaški savez Australije nije u moguænosti platiti osiguranje za njegov nastup koje iznosi oko 800.000 amerièkih dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE