Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogut ponovno među Warriorsima

Australski košarkaški centar hrvatskog porijekla Andrew Bogut (34) vratio se u redove aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa s kojima je osvojio naslov 2015. godine.

Bogut, koji je 2005. godine izabran kao prvi na “draftu”, prošloga ljeta nije pronašao klub u NBA ligi, pa se vratio u rodnu Australiju gdje je nastupao za Sydney Kingse te je bio proglašen za najkorisnijeg igrača i najboljeg obrambenog igrača tamošnje lige.

Nakon što je prvih sedam sezona u NBA ligi igrao za Milwaukee Buckse, Bogut je od 2012. do 2016. godine nosio dres Warriorsa s kojima je igrao dva finala zaredom. U prvom je 2015. slavio naslov protiv Cleveland Cavaliersa da bi u drugom izgubio od istog suparnika. U ljeto 2016. Warriorsi su poslali Boguta u Dallas Maverickse, a potom su uslijedile epizode u Clevelandu i Los Angeles Lakersima da bi prošloga ljeta postao slobodan igrač.

Warriorsi su s omjerom pobjeda i poraza 44-20 trenutačno vodeća momčad Zapadne konferencije NBA lige i veliki kandidati za plasman u peti uzastopni finale NBA lige u kojem će loviti treći uzastopni naslov, a četvrti u posljednjih pet godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE