Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogut propušta Svjetsko košarkaško prvenstvo

Bez Andrewa Boguta nastupit æe australska košarkaška reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, potvrdili su u ponedjeljak iz Australskog saveza.

U skupini A turskog SP-a smještena je australska reprezentacija koja turnir otvara 28. kolovoza protiv Jordana. U grupnoj fazi takmièenja u Kayseriju suèelit æe se još s Argentinom, Njemaèkom, Srbijom i Angolom.

Australski košarkaš hrvatskih korijena i prvi izbor drafta iz 2005. godine, zaradio je lom desne ruke s pomakom u laktu i išèašenje zgloba iste ruke tijekom utakmice njegovih Milwaukee Bucksa protiv Phoenix Sunsa u osnovnom dijelu NBA lige. Zbilo se to poèetkom travnja.

“Bila je to teška odluka, no buduæi da je ozljeda takve prirode unazadila me nekoliko tjedana. Odmah nakon ozljede znao sam da æe Svjetsko prvenstvo biti pod znakom pitanja. Ipak, želim pomoæi reprezentaciji u pripremi i radujem se zajednièkom radu za Olimpijske igre koje æe 2012. organizirati London” poruèio je Bogut.

Inaèe, iza Boguta je statistièka najbolja sezone od dolaska u NBA ligu. Prosjeèno je po utakmici postizao 15.9 poena uz 10.2 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE