Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogut u Warriorsima, Ellis u Bucksima

Nakon nekoliko dana intenzivnih prièa o moguæim razmjenama konaèno se jedna i ostvarila. Jedan dan prije isteka roka za razmjenu igraèa Milwaukee Bucksi i Golden State Warriorsi napravili su razmjenu koja æe uvelike promijeniti izgled obje ekipe.

Andrew Bogut i Stephen Jackson postat æe novi igraèi Warriorsa dok æe u redove Bucksa prijeæi Monta Ellis, Ekpe Udoh i Kwame Brown. Dogovor izmeðu ekipa nije još službeno potvrðen, no to bi se trebalo dogoditi danas. Ellis, Udoh i Brown nisu igrali noæas za Warriorse koji su ubilježili uvjerljivu pobjedu protiv Sacramento Kingsa 115:89.

“Nije ovo loša stvar”, izjavio je Ellis. “Nije loše uopæe. Idemo u drugu ekipu u kojoj æemo raditi iste stvari koje volimo raditi. Rekao sam ranije da bih volio ostati u Warriorsima, ali tako svi govore. Ponekad se stvari ne odvijaju kako si zamislio.”

Bucksi su se ovim potezom riješili nezadovoljnog Jacksona i vrlo èesto ozlijeðenog Boguta, dok u zamjenu dobivaju odliènog Ellisa koji je u stanju izmuèiti svaku protivnièku obranu. Ne treba zaboraviti ni Udoha i Browna koji æe biti solidni igraèi s klupe u novoj ekipi. Bucksi se nalaze na osmom mjestu Istoka, s istim omjerom pobjeda i poraza (18-24) kao i New York Knicksi i gledat æemo veliku borbu ove dvije ekipe za ulazak u doigravanje. Dovoðenjem Ellisa i lošim igrama Knicksa u posljednje vrijeme, izglednije je da æe Bucksi biti ta ekipa koje æe igrati u playoffu.

Što se Warriorsa tièe, oni su konaèno donijeli odluku na kome æe temeljiti svoju buduænost, odabir je pao na Stephena Curryja koji æe sada postati voða ekipe. Dolaskom Boguta Andris Biedrins postaje suvišan u ekipi i moguæe je da æe ga Warriorsi pokušati razmijeniti sada, ili prije poèetka sljedeæe sezone.

Ellis je svih 7 sezona karijere proveo u Warriorsima i u njihovom dresu je prosjeèno bilježio 19,6 poena i 4,4 asistencije po susretu. Udoh je ove sezone igrao dvadesetak minuta po susretu i bilježio 5,5 poena i 3,9 skoka, dok æe Brownu Bucksi biti sedma ekipa u 10-godišnjoj karijeri. Ove sezone odigrao je samo 9 utakmica tijekom kojih je bilježio 6,3 poena i 6,3 skoka.

Bogut (1. pick drafta) je u NBA ligu došao kada i Ellis (40. pick drafta), 2005. godine i takoðer æe mu ovo biti prva promjena ekipe u karijeri. Ove je sezone odigrao samo 12 utakmica zbog ozlijede gležnja i neæe se više vraæati na parket do isteka sezone. Prosjeci karijere iznose mu 12,7 poena i 9,3 skoka po utakmici. Jackson je u karijeri promijenio 7 ekipa i sada se vraæa u Warriorse za koje je igrao od 2007. do 2009. godine. U Warriorsima je igrao i svoju najbolju košarku karijere, kada je prosjeèno bilježio 19,2 poena, 4,3 skoka i 4,4 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE