Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bogut: Ukiæ je gladan dokazivanja

Centar košarkaške momèadi Milwaukee Bucksa Andrew Bogut govorio je o moguænostima svog kluba u novoj NBA sezoni. Dotaknuo se i Roka Ukiæa.

Prvo i osnovno, mislim da je bolje da u sezonu krenemo sa skromnijim oèekivanjima. Iznenadimo li ugodno, tim bolje“, rekao je Australac hrvatskog podrijetla u razgovoru za Hoopshype.com.

Ostali ste bez Ramonsa Sessionsa, playmakera koji je potpisao za Minnesotu? Je li Milwaukee izgubio?

Znam da je dobio odlièan ugovor i želim mu svako dobro. Iskreno, obzirom na playmakere koje trenutaèno imamo u sastavu, teško bi bilo naæi dovoljno minuta za još jednoga, èetvrtoga.”

Ovog ste ljeta dobili nekoliko pojaèanja, i to internacionalnih, Stigli su Delfino i Ukiæ, kao i Brandon Jennings, rookie s godinom dana europskog školovanja.

Dobro je to za mene. Ipak sam i ja stranac u NBA ligi. Delfino je igraè koji odluèuje utakmice, zna kako se igra košarka i svakako æe nam donijeti èvrstinu u igri. Ukiæ oèigledno nije imao dovoljno prilika igrati u Torontu. Znam da je gladan dokazati kod nas da je potencijal za NBA ligu. Mogu reæi da smo jako dobri prijatelji. Vratio se i Ilyasova, s kojim sam igrao tijekom prvih dviju godina ovdje. Kad je došao prvi put u NBA ligu bio je sasvim mlad. I vrlo mršav. Èuo sam da je popravio fizièko stanje, a znam otprije da je maštao o povratku i o novom dokazivanju. Osim toga, njegova je supruga iz Milwaukeeja.”

Što kažete na Brendona Jenningsa?

Trenirao sam s njim nedavno tjedan dana. Vrlo dobro barata loptom, pametan je razigravaè i atletski vrlo moæan. Donosi energiju, ali je neiskusan i mlad. Imat æe uspona i padova tijekom novaèke sezone, ali æe jednog dana biti NBA velikan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE