Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bojan Bogdanović dogovorio prelazak u Netse

Nakon dugog čekanja i raznih mijenjanja prava na njega tijekom tog vremena, hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović dogovorio je trogodišnji ugovor s Brooklyn Netsima.

Treba naglasiti da ugovor službeno još nije potpisan jer se čeka 10. srpnja kada će NBA liga odrediti visinu salary capa za sljedeću sezonu. Unatoč tome, Bojanov odlazak “preko bare” je sigurna stvar, a ugovor koji će potpisati vrijedan je 10,3 milijuna dolara za tri godine, s time da ima opciju raskidanja u zadnjoj sezoni ugovora (tzv. player option).

Na taj način Bogdanović je postao prvo pojačanje Netsa u eri novog trenera Lionela Holinsa koji je na trenerskoj klupi zamijenio Jasona Kidda, aktualnog trenera Milwaukee Bucksa.

Kako pišu razni izvori, tajming je bio ključ za ovako brzo rješavanje ovog transfera. Naime, 25-godišnji Bogdanović odlazi u NBA na svom vrhuncu, a po završetku aktualnog ugovora bit će još uvijek dovoljno mlad za potpisati novi i, ako zasluži svojom igrom, još i veći ugovor.

Tako Bojan nakon Damjana Rudeža, koji je nedavno dogovorio suradnju s Pacersima, postaje drugi Hrvat koji će sljedeće sezone igrati u NBA ligi, odnosno ukupno 14. ikada. U Netse odlazi kao svojevrsna zamjena za Shawna Livingstona koji je potpisao za Golden State. Iako ne igraju baš istu poziciju (Livingston je combo guard, može igrati obje bekovske pozicije), Bogdanović bi trebao preuzeti njegove minute i igrati više kao bek šuter, iako je u Europi najviše igrao kao nisko krilo. Ono što donosi Netsima su dobre atletske sposobnosti, dobra visina za pozicije koje pokriva, kvalitetan šut s poludistance i trice, te solidnu igru na postu protiv igrača na svojim pozicijama. Sve u svemu, Netsi dobijaju već jako razvijenog, a opet dovoljno mladog igrača čiji vrhunac će tek doći.

U svlačionici ga čeka bosanska zvijezda Mirza Teletović, koji je imao vrlo dobru sezonu za Netse prošle sezone, ali i neka zaista zvučna imena NBA svijeta kao što su Kevin Garnett, Paul Pierce, Deron Williams i Brook Lopez.

Vjerojatno će Netsi povući još pokoji potez ovoga ljeta, vrlo moguće i neki trade, jer se trenutno nalaze u pomalo nezgodnoj situaciji. Momčad je generalno gledano stara, nemaju prostora za potpisati neka zvučnija imena koja bi im pomogla u borbi za sam vrh, a na draft se ne mogu oslanjati sljedećih godina.

Našem Bojanu u svakom slučaju želimo puno sreće i dobru minutažu u NBA ligi, te da nas sve učini ponosnima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE