Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bojan Bogdanović prestigao Dražena Petrovića po broju pogođenih trica

Za svakog našeg igrača je uopće biti u istoj rečenici s Draženom Petrovićem nešto posebno.

U srijedu je našem Bojanu Bogdanoviću za rukom pošlo i više od toga.

Naime najbolji igrač naše reprezentacije je sinoć prestigao Dražena na vječnoj listi postignutih trica u dresu Netsa. Sa sinoćnje tri, Bojan je stigao do brojke od 223 što je tri više nego što je Dražen postigao u nažalost svojoj prekratkoj avanturi u dresu Netsa.

“Uvijek je poseban osjećaj čuti svoje ime tamo gdje je i Draženovo”, rekao je popularni Babo.

Velika je čast biti ispred njega u ovom segmentu.”

Dražen je za vrijeme svoje karijere u dresu Netsa u prosijeku imao 19.5 poena po utakmici i jedan je od prvih stranih igrača koji se maksimalno prilagodio NBA kulturi. I 23 godine poslije njegovo ime ima težinu u NBA.

“Ne možete ni zamisliti.” odgovorio je Bojan na pitanje o važnosti Dražena za nas.

“On je vjerojatno najveći hrvatski sportaš ikada. Prije nekoliko dana mu je bio rođendan i cijela država je slavila. On je tamo jedan od najboljih.”

Babo je trenutno na 12. mjestu po broju postignutih trica, 11. je Stephon Marbury (234), 10. Mirza Teletović (235) a 9. Lucious Harris (236), te bi Bojan u skoro vrijeme trebao ući u najboljih 10.

Kada su u pitanju pokušaji i pogođene trice po utakmici tu je 11. u povijesti s 1.41 tricom po utakmici uz 3.8 pokušaja u prosijeku.

Rekord mu je svakako onih 8 trica koje je dao Philadelphiji u utakmici u kojoj je postigao ukupno 44 poena. U ovoj sezoni je puno više toga u njegovim rukama te se nadamo da će se barem približiti ovome broju od 44 ako ne i prijeći ga.

“Kenny želi da igramo s tempom. Kada imaš puno kontranapada očekuje se da imaš puno otvorenih šuteva za tri. Tim tempom je odlično igrati”, rekao je.

Bojan i njegovi Brooklyn Netsi se vraćaju na domaći teren nakon poraza od Indiane u prvoj utakmici sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE