Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bojan Bogdanović startno krilo za Netse?

Dok Alan Anderson i Andrei Kirilenko imaju manje probleme sa ozljedama naš rookie Bojan Bogdanović se polako nameće na treninzima. Već smo pisali o tome kakva mu je prilagodba i koliko vježba poslije treninga.

Evo što New York Post piše o napredovanju Babe: “Možda Bogdanović nije odigrao najbolje minute u Šangaju ali definitivno se nametnuo treneru Lionelu Hollinsu kao startna trojka (najveća minutaža u momčadi). Bojan se za početak mora naviknuti na duboku tricu i drugačiji tempo igre. Još uvijek ima problema sa otvorenim šutevima, ipak su to drukčiji kutovi i tereni.”

Postotci mu još nisu na razini (40% iz igre i 29% za tri poena) ali njegova kvaliteta u napadu će doći do izražaja. Post igra mu je svakako jak adut uz naravno odličan šut koji će nakon nekog vremena prilagodbe doći do izražaja pa makar Bogdanovićbio spot-up šuter. Hollins će ga gurati u vatru ponajviše zbog njegove obrane koja nije najbolja po NBA standardima ali njegove fizičke predispozicije i voljni moment su tu. Anderson, Johnson i Kirilenko nisu svoje ugovore zaradili na temelju ukradenih lopti ili odlične obrane.

Navikao se da bude vođa momčadi u Ciboni, Fenerbahčeu i reprezentaciji ali ovdje ga čeka drukčija uloga jer ipak su tu vrhunski napadački kao Deron Williams, Joe Johnson i Brook Lopez. Zanimljivo je pratiti njegovu prilagodbu i minute koje će mu pružati trener Hollins.

Latest Posts

NE PROPUSTITE