Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bojan Bogdanović:”Moj glavni cilj je osvojiti nešto s Hrvatskom”

Bojan Bogdanović u velikom je intervjuu za SN progovorio o brojnim temama, a sada vam donosimo i drugi dio u kojem je komentirao status najplaćenijeg hrvatskog sportaša u povijesti. Status kojeg je zaslužio nakon potpisa 73 milijuna dolara vrijednog četverogodišnjeg ugovora s Utah Jazzom. Tema u ovom dijelu razgovora bila je i hrvatska reprezentacija…

Visina ugovora koji je potpisao, status najplaćenijeg hrvatskog sportaša u povijesti, koliko takve stvari znače Bojanu Bogdanoviću?

– Iskreno, te me priče umaraju. Kad to čitam po medijima, kad mi nešto takvo pošalju prijatelji i da se stalno to spominje, najplaćeniji Hrvat, veličina ugovora… Sve je to divno i krasno, ali me sve te priče malo umaraju.

Ne želi da ga to određuje, već samo ono što vrijedi kao igrač na parketu?

– Bio ja najplaćeniji ili ne Hrvat, nije mi od neke važnosti.

Je li uopće mogao kad mu je bilo 20, kad je stizao iz Reala u Cibonu, pomišljati na ovakav rasplet svoje karijere?

– Nisam, nitko tko tako mlad krene, ne razmišlja o basnoslovnim svotama. Pa niti ja. O NBA sam počeo razmišljati tek kad su me draftirali.

Koliki je pritisak klubova na mlađe NBA igrače da preskaču reprezentativne obveze? I ima li ga uopće?

– Pa postoje pritisci, recimo, ovdje u Vegas su morali doći manje-više svi, ovdje su kako bi trenirali, čak i ako ne igraju Ljetnu ligu. Jer ih klubovi žele imati uz momčad, da napreduju, da se druže sa suigračima, da se tu upoznaju. Tako je i našim mlađim NBA igračima, ali ipak, ako netko ima veliku želju za igranjem za reprezentaciju, to može iskazati klubu i ja se još nisam susreo s opcijom po kojoj bi u takvoj situaciji neki klubovi pravili ogromne probleme igračima koji žele nastupiti na velikom natjecanju.

Ovaj četverogodišnji ugovor jamči da će Bojan Bogdanović biti u reprezentaciji i za sljedeći olimpijski ciklus?

– Meni je, znate to, glavni cilj u karijeri, osvojiti nešto s reprezentacijom i ja sam tu. Nadam se da ćemo imati svako ljeto nešto, jer je onda veća šansa da se nešto osvoji.

Cijeli razgovor pročitajte: https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/nba/sve-je-to-divno-i-krasno-ali-te-price-me-umaraju-najplaceniji-hrvat-u-povijesti-koji-zaraduje-oko-120-milijuna-kuna-godisnje-progovorio-o-placi/9104306/

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE