Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boozer krivac za odliène igre Bosha?

Miami je uspio na svom terenu potvrditi break upisan u United Centru, domu Chicago Bullsa. Miami je na Floridu donio jednu pobjedu, a nakon dolazeæe noæašnje utakmice imat æe moguænost vratiti se u Illinois sa tri pobjede na kontu.

Sigurno æe tome pridonijeti i igra Chrisa Bosha koja je bila od kljuènog znaèenja u treæoj utakmici (34p, 13-18 šut iz igre), a isto tako odlièno je i otvorio seriju finala Istoka (30p, 12-17 šut iz igre). Meðutim, puno prièa i polemika je ovih dana izazvala igra Derricka Rosea koji u posljednje dvije nije bio na MVP razini, a samim time niti napadaèka igra Bullsa nije bila na visini zadataka.

“Premalo su agresivni u napadu. Carlos Boozer je na treæoj utakmici ubacio 26 poena, ali bilo je premalo. U prvom redu više se oèekuje od Derricka Rosea koji æe morati pronaæi rješenje za odliènu obranu Heata“, rekao je ponajbolji šuter svih vremena u NBA ligi, Reggie Miller.

“Oèito je da im fali širine u igri. Nije sporna njihova obrana, odigrati æe je ponovno na visokom nivou, no za pobjedu æe morati poboljšati igru u napadu”, kazao je drugi najbolji tricaš svih vremena, koji je pikirao na najboljeg trenera sezone kako mora popraviti napadaèku igru svoje momèadi.

Najveæe iznenaðenje finala Istoka je zasigurno Chris Bosh. Nakon odliène prve utakmice, briljirao je i na posljednoj, treæoj utakmici. Mnogi struènjaci su istog mišljenja da je njegova igra u prvom redu plod nesebiène, kvalitetne igre LeBrona Jamesa, ali isto tako ne može se izbjeæi ni èinjenica kako je Chris Bosh trenutno jedna od glavnih enigmi za obranu Bullsa.

Da li je to posljedica nedavnih (ne)namjernih provokacija od strane Carlosa Boozera koji je u nedavnim izjavama govorio o samo dvojici super-klasa u Miamiju izostavši upravo Bosha teško je zakljuèiti, meðutim NBA analitièar Reggie Miller je ponudio i na tu temu svoje mišljenje:

“Mislim da su te rijeèi uveliko utjecale na igru Bosha. Chris daje svojoj momèadi dodatnu širinu u napadu, izvrsno djeluje u pick’n’popu.” Uz to je bivši igraè Indiane dodao kako je veoma važno da Chris tijekom utakmice više napadaèa obruè, èime je napad Miamija puno opasniji i konkretniji.

Bit æe to zasigurno još jedna zanimljiva noæ. Utakmica æe zapoèeti noæas u 2 sata i 30 minuta po našem vremenu, a oèi svijeta æe ponovno biti uprte na dvoboj Bosh-Boozer koji bi mogao biti presudan. A možda i ne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE