Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boozer odlazi u Chicago, Hinrich u Portland?

Prema trenutnim informacija preko bare postoji moguænost da u narednih par dana doðe do tradea izmeðu Portland Trail Blazersa, Utah Jazza i Chicago Bullsa. Najjaèa imena koja se spominju u veze tih promjena su košarkaš Utah Jazza, Carlos Boozer i organizator Chicago Bullsa, Kirk Hinrich.

Prema izvoru sa ESPN-a, najpriznatije sportske kuæe u SAD-u, trade još nije zakljuèen, pošto Utah i Portland još uvijek važu svoju korist ovom razmjenom igraèa. Ali dva druga neimenovana izvora govore da je trade vrlo blizu svom konaènom zakljuèenju prema kojem bi Utah dobila Tyrus Thomasa (Bulls), Portland Kirka Hirnicha (Bulls), a u Chicago bi došao Carlos Boozer (Jazz).

Carolos Boozer koji ima još jednu godinu ugovora vrijednog 12,7 milijuna dolara, a prošle sezone je odigrao samo 37 utakmica zbog problema sa ozljedama, takoðer je odbio opciju da postane nezaštiæen slobodan igraè ovog ljeta. Takoðer sportski novinari koji su bliski Jazzu vjeruju da NBA klub iz Salt Lake Citya žele potpisati novi, dugogodišnji ugovor sa Paulom Millsapom ali ih zabrinjava plaæanje poreza na luksuz u tom sluèaju.

Ovakva razmjena bi konaèno u Chicago dovela elitnog igraèa koji može zabijati sa niskog posta, igraèa kakvog u Chicagu veæ godinama èekaju, ali bi klubu takoðer ostavila znaèajan prostor na salaray capu za sljedeæu sezonu kada bi mogli uæi u trku za Dwayneom Wadeom ili Chrisom Boshom, buduæi da Boozeru slijedeæe ljeto istièe ugovor. Utah bi ovom razmjenom poveæala financijsku fleksibilnost i imali bi moguænost da potpišu novi ugovor sa talentiranim, Paulom Millsapom.

Generalni menadžer Portlanda, Kevin Pritchard je u petak popodne imao razgovor sa lokalnim novinarima koji su ga pitali o moguænosti da u Portland doðe spomenuti košarkaš, Paul Millsap i takoðer su ga pitali kada æe napraviti svoj prvi potez u off-sezoni.

“Razmatramo sve naše opcije”
rekao je Pritchard. “Imamo puno opcija što se tièe pojaèanja za sljedeæu sezonu. Možda novo ime sleti u svlaèionicu Blazersa veæ sutra, možda se to dogodi za dva mjeseca, a možda na dan zatvaranja NBA tržnice.”

A za Millsapa je Pritchard izjavio: “Ja ne bih rekao da mi njega samo gledamo, veæ mi razgovaramo sa njim. Ali on nije jedini igraè s kojim smo u kontaktu.” Pritchard je takoðer napomenuo da se vode razgovori sa dva glavna igraèa Brandom Royem i LaMarcusom Aldrigeom oko produženja njihovih ugovora.

Ukoliko k tome dodamo i Kirka Hinricha, branièa kakvog generalni menadžer Blazersa ima u svojim zamislima kao potencijalnog partnera spomenutoj dvojci, dobili bi veoma respektabilnu momèaðu u kojoj su još Rudy Fernandez, Steve Blake, Greg Oden, Jarryd Bayless.

Latest Posts

NE PROPUSTITE