Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Borba za New York, Clippersi na teškom gostovanju

Nastavlja se nešto lakši NBA ritam te večeras gledamo 5 utakmica najboljih svjetskih košarkaša. Na Istoku se igra velik dvoboj i borba za New York između Netsa i Knicksa, a zanimljiv će biti i posljednji dvoboj dana u kojem se susreću Bullsi i Clippersi.

Brooklyn Nets (11-8) – New York Knicks (15-5) 01.00

Netsi su u nizu od 4 uzastopna poraza, a sada im dolaze Knicksi koje su porazili u jedinom dosadašnjem njihovom međusobnom susretu 96:89 u produžetku. Odličnu utakmicu je tada odigrao trenutno ozlijeđeni centar Netsa Lopez koji je zabio 22 poena uz 11 skokova i 5 blokada, također su dobro odigrali Williams sa 16 poena i 14 asista, Wallace sa 16 poena i s klupe Stackhouse koji je zabio 14 poena i trice 4/5. Kod Knicksa je briljirao Anthony s 35 poena i 13 skokova, te centar Chandler s 28 poena (šut 12/13) i 10 skokova. Od ozljede Lopeza Netsi imaju velikih problema i čak su tri puta za redom poraženi na domaćem parketu. Zadnju utakmicu su izgubili od Bucksa u kojoj su prezentirali katastrofalnu igru i na ulazu u zadnju četvrtinu su gubili 20 razlike. Jedino su Wallace sa 16 poena i 16 skokova, te Brooks sa 14 poena prezentirali solidnu igru. Ostatak ekipe je potpuno podbacio. Knicksi su u dobroj formi, te su u 12 mjesecu ostvarili samo jedan poraz u 5 odigranih utakmica. Izgubili su od Bullsa na gostovanju bez njihovog najboljeg igrača Anthonyja. Zadnju utakmicu su odigrali protiv Denvera kojeg su porazili odličnom igrom u zadnjoj četvrtini rezultatom 112:106. Najbolji igrač je bio Anthony s fenomenalnih 34 poena, a pomogli su mu Chandler s 15 poena i 12 skokova, te Kidd sa 17 poena i 7 asista.

Prednost dajemo Knicksima jer su Netsi u lošoj formi i možda im neće igrati prvi centar Lopez koji se oporavlja od ozljede.

Cleveland Cavaliers (4-17) – Los Angeles Lakers (9-12) 01.00

Cavsi su u nizu od pet uzastopnih poraza. Igraju jako loše i imaju velikih problema u napadu, zabili su samo 83 poena u prosjeku u zadnje četiri utakmice. To bi se danas trebalo promijeniti jer im se vraća prvi igrač Irving, ali i dalje su bez Waitersa. Zadnji poraz su doživjeli na domaćem parketu od Pistonsa 104:97. Istaknuli su se već standardno odlični Varejao sa 16 poena i 13 skokova, Pargo s 24 poena, te s klupe Zeller s 13 poena i 8 skokova i Miles s 15 poena. Lakersi imaju velikih problema u obrani, te u zadnje četiri utakmice dopuštaju protivnicima 112 poena u prosjeku. U zadnjih pet utakmica su ostvarili samo jednu pobjedu i to protiv Hornetsa. U nedjeljnom susretu su poraženi na domaćem parketu od Jazza 117:110. Dobru utakmicu su odigrali Bryant s 34 poena, s klupe Hill 17 poena i Meeks 16 poena.

Prednost ćemo ipak dati Lakersima bez obzira što su i dalje bez Gasola i Nasha jer smatramo da su puno kvalitetnija ekipa.

Detroit Pistons (7-16) – Denver Nuggets (10-11) 01.30

Ovo im je drugi susret ove sezone. Nuggetsi su u prvom susretu na domaćem parketu slavili rezultatom 109:97. Kod Nuggetsa je bilo čak šest igrača koji su ubacili dvoznamenkasti broj poena, spomenut ćemo Iguodalu koji je zabio 17 poena i pridodao 10 skokova i 4 asista, te Lawsona koji je zabio 15 poena i podijelio 9 asista i ukrao 4 lopte. Kod Pistonsa je fenomenalno napadački odigrao Monroe s 27 poena i 10 skokova. Pistonsi su u sinoćnjoj utakmici poraženi na gostovanju kod Phile rezultatom 104:97. Defenzivna igra im je bila jako loša, te su zbog toga doživjeli poraz. Odličan je bio Monroe s 22 poena i 7 skokova, Knight s 22 poena, Prince sa 16 poena i 8 skokova, te s klupe Stuckey s 19 poena i 5 asista. Denver je na svojoj mini istočnoj turneji da sada ubilježio jednu pobjedu iz tri susreta. Zadnji poraz su doživjeli od Knicksa 112-106. Pozitivno je za njih što su se napokon probudili Lawson koji je zabio 23 poena i 6 asista, te Gallinari s 21 poenom i 9 skokova.

Ovo će biti jako izjednačena utakmica, ali malu prednost ćemo ipak dati Denveru koji je puno efikasnija ekipa.

New Orleans Hornets (5-14) – Washington Wizards (2-15)  02.00

New Orleans je zadnju utakmicu gostovao kod aktualnih prvaka i upisao poraz 106:90. Iako su na početku utakmice poveli, time su samo probudili domaćine koji su ostatak utakmice dominirali. Robin Lopez je bio najbolji igrač u porazu sa svojih 20 koševa. Ovoj momčadi previše nedostaju Eric Gordon i Anthony Davis, pa zbog toga Hornetsi postaju kanta za napucavanje. Ipak bi večeras mogli doći do pobjede jer u goste im dolazi još lošija momčad od njih. Washington Wizardsi u New Orleans stižu nakon domaćeg poraza od Golden State Warriorsa 101:97. Držali su se u igri do samoga kraja, no nisu bili dovoljno koncentrirani u završnici utakmice. Uz standardno ozlijeđenog Johna Walla večeras neće zaigrati niti Trevis Booker, Trevor Ariza i A.J.Price.

U dvoboju fenjeraša prednost dajemo domaćim košarkašima.

Chicago Bulls (11-8) – Los Angeles Clippers (14-8)  03.30

Chicago Bullsi u United Centru dočekuju Los Angeles Clipperse koji imaju šest pobjeda zaredom. Doduše i Chicago ima tri pobjede u nizu, no gosti su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali mnogo više. Zadnju utakmicu Chicago je pobijedio New York Knickse 93:85 i tako prisilio goste na najmanji broj koševa u sezoni.  Luol Deng i Marco Bellineli su s 22 koša bili najefikasniji u pobjedi. Večeras im obrana treba biti opet na visokoj razini jer Clippersi igraju atomsku košarku i opasnost prijeti sa svih strana. Oni su zadnju utakmicu kod kuće svladali Toronto Raptorse 102:83. Utakmica je bila zanimljiva sve do zadnje četvrtine kada se domaćini odvajaju na 15-ak razlike i to sa igračima s klupe jer se početna petorka odmarala za završnicu, no ipak nije morala ulaziti do kraja utakmice. Blake Griffin je sa 19 koševa bi najbolji u momčadi Clippersa.

U jednom izjednačenom susretu malu prednost dajemo gostima koji nemaju problema sa ozljedama kao domaćini.

Latest Posts

NE PROPUSTITE