Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Borbeni Jazzeri ugošæuju razigrane Clipperse

Srijeda je dan kada u NBA ligi bude puno utakmica na rasporedu. Veèeras ih ima 11 i ne sumnjamo da æe biti veoma zanimljivo. Odmah u 1 sat ujutro oèekuje nas jak dvoboj izmeðu Sixersa i Bullsa. Dvije najbolje obrane lige æe se suprotstaviti jedan drugoj po prvi puta ove sezone. Kasnije æe sigurno biti zanimljivo u susretu Dallasa i Oklahome koji su nam veæ podarili dva odlièna susreta u dosadašnjem dijelu. Miami æe gostovati kod Milwaukeeja gdje æe tražiti osvetu za jedini poraz u zadnjih 19 dana a bit æe vatreno i u okršajima San Antonio – Houston i Utah – Los Angeles Clippers.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls  01.00

Ove dvije ekipe se još niti jednom nisu susrele ove sezone. Bit æe to dvoboj dvije najbolje obrane lige. Sixersi primaju samo 86 poena po susretu dok Bullsi jedan više, 87. I jedna i druga ekipa zabijaju oko 97 poena tako da bi ovo trebao biti jedan vrlo izjednaèeni dvoboj. Domaæini bi pobjedom došli veoma blizu vodeæoj momèadi Istoène konferencije i vjerojatno æe im to biti najveæi motiv. Andre Iguodala predvodi svoju ekipu i unatoè tome što nije najbolji strijelac. Igra jako korisno i potpuno se podredio ekipi što je na kraju i utjecalo na tako dobre rezultate. Sixersima bi se trebao vratiti Vuèeviæ a Hawes æe i dalje biti van parketa. To bi domaæinu mogao biti najbolji problem jer su gosti pod košem dosta jaki pa im svaka pomoæ može dobro doæi. Bullsi (18-5) su trenutno u najgorem dijelu sezone što se rasporeda tièe. Slijede im samo gostovanja a k tome još im i fali Luol Deng kojemu se prekjuèer pridružio i Richard Hamilton koji ove sezone veæ po treæi puta izostaje zbog ozljede i propustio je dosad èak 12 utakmica. Kyle Korver i Ronnie Brewer su umjesto njih dvojice u startnoj petorci pa je odjednom široka klupa spala na samo par imena.

Bit æe to jedna tvrda utakmica gdje æe pobjednika odluèiti bolja obrana. Sitnu prednost dajemo gostima i to ponajviše radi genijalnosti Derricka Rosea.

Orlando Magic – Washington Wizards  01.00

Orlando (12-9) u zadnje vrijeme niže neuspjeh za neuspjehom. I što je najgore po momèad skoro svaki taj neuspjeh je katastrofalan i sramotan. Nakon samo 56 poena Bostonu, pa prosipanja vodstva od 27 poena  protiv iste ekipe tri dana poslije, zatim nakon ubaèenih samo 67 poena možda najlošijoj ekipi lige Hornetsima uslijedila su još dva poraza i to od izravnih konkurenata na Istoku, Pacersa i Sixersa. I baš protiv Sixersa još jednom nisu uspijeli preæi granicu od 70 poena. Šutirali su mizernih 33% i od ekipe koja je na poèetku sezone zabijala 100 poena kao od šale pretvorili su se u ekipu koja muku muèi u napadu. I dalje imaju problema sa ozljedama no vidjeli smo i kada su u potpunom sastavom da svejedno nešto ne valja. Za veèeras je upitan Jason Richardson a susret sigurno neæe odraditi Jameer Nelson koji je out najmanje do 6. veljaèe. Wizardsi (4-17) su se protiv Bullsa u zadnjoj utakmici trudili no svejedno niti u jednom trenutku nisu bili blizu pobjede. Na kraju poraz od 10 poena izgleda sasvim pristojno ako znamo da su u jednom periodu gubili i sa 22 poena. Wittman je oèito samo nastavio Saundersov princip rada jer nije uspio prodrmati ekipu koja ponovo piše èešæe poraze nego pobjede.

Orlando bi u nekim drugim danima bio veliki favorit no veèeras sigurno nisu sigurna oklada. Pobijediti bi trebali no nikad se ne zna kako æe ih šut služiti jer ako zakaže gosti bi mogli i do iznenaðenja.

Boston Celtics – Toronto Raptors  01.30

Celticsi (10-10) su vrlo brzo uzvratili Cavaliersima za nedjeljni neugodni poraz. Juèer su kontrolirali utakmicu od samog poèetka i na kraju uz ipak malo drame došli do sasvim zaslužene pobjede. U jednom trenutnku su imali èak 22 poena razlike u svoju korist no pred sam kraj Cleveland je to skoro dostigao da bi ipak završilo 93:90 za Boston. Opet je najbolji bio Paul Pierce sa 20 poena, 6 asistencija i 4 skoka. Izvukao ih je odlièan šut od èak 51% no ono što je i dalje zabrinjavajuæe je skok. Juèer su skupili samo 28 skokova, dok je kod Clevelanda npr. samo Varejao uhvatio 20. Nije pomogla niti èinjenica da se u startnu ekipu vratio Jermaine O’Neal, koji je uhvatio 3 lopte. Veèeras æe opet biti bez Ronda no svejedno to ne bi smio biti problem jer im u goste stižu Raptorsi (7-15). Toronto i dalje ponekad iznenadi neku ekipu jer su veæinom oni ti koji su autsajderi. Svi ih unaprijed otpišu radi toga što igraju bez svog najboljeg igraèa i strijelca no kao u nedjelju, iznenade i pobijede Netse u gostima s èak 21 poen razlike. Juèer ipak nisu uspijeli biti te sreæe i pretrpjeli su poraz od Atlante na svome parketu 100:77. Imali su samo tri igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom poena, a najuspješniji je bio Bayless sa samo 14. Barbosa se vratio na parket no nije bio od velike pomoæi i ubilježio je samo 4 poena.

Boston bi trebao ovaj susret dobiti i napokon otiæi na omjer iznad 50%.

New Jersey Nets – Detroit Pistons  01.30

Netsi (7-15) imaju lijepu priliku doæi do pobjede na svome parketu. Dolaze im nejaki gosti i trebali bi to iskoristiti kad veæ ne mogu protiv jaèih ekipa. Juèer su pružili solidan otpor kod Indiane ali na kraju su ipak upisali 106:99 poraz. Sjajan je još jednom bio Deron Williams s 34 poena i 7 asistencija (no opet je imao i 6 izgubljenih lopti) a veliku pomoæ mu je pružio bek-šuter Anthony Morrow koji je upisao 28 poena i 4 skoka. Vidljivo je kako im fali pravi centar jer su juèer imali dosta problema pod košem i nisu se mogli nositi protiv visokog Hibberta. I veèeras æe biti bez Okura i Lopeza pa æe morati krpati tu poziciju Sheldenom Williamsom i Johanom Petrom. Greg Monroe æe sa svojim Pistonsima (4-19) tu njihovu manu svakako pokušati iskoristiti, jer trebaju što prije zaboraviti na lošu predstavu koju su juèer izveli protiv Knicksa u Madison Square Gardenu. Tamo su poraženi s 27 razlike i primili su za ovu sezonu rekordnih 113 poena. Jednostavno nisu mogli zadržati Knickse koji su odlièno kružili loptom i imali èak 60% šuta. Ni veèeras Frank neæe moæi raèunati na trojac koji veæ dugo izbiva sa parketa (Bynum, Gordon, Villanueva)

Dajemo malu prednost domaæinu koji imaju superstara spremnog riješiti sam utakmicu.

Milwaukee Bucks – Miami Heat  02.00

Bucksi (9-11) su jedina ekipa koja je uspijela nanijeti poraz Miamiju u zadnjih 9 susreta. To im je bila, uz skalp Lakersima, vjerojatno najveæa i najslaða pobjeda u dosadašnjem dijelu sezone. U zadnje vrijeme Bucksi igraju odlièno i unatoè problemima sa ozljedom glavnog im igraèa Boguta imaju dobar omjer. U posljednjih 7 utakmica imaju 5 pobjeda, a tih 5 pobjeda posebno dobijaju na znaèaju kada se pogleda kakav su raspored imali u tih 7 susreta. Osim Detroita, to su sve bile ekipe koje su ili u vrhu svojih konferencija ili pretendiraju za playoff. Brandon Jennings se ove sezone prometnuo u glavnog igraèa i nositelja ove momèadi a veliku pomoæ u zadnjim utakmicama ima od strane Goodena, Dunleavya, Ilyasove i Livingstona. Treba dodati kako Bogutu na listi odsutnih pravi društvo i drugi najbolji strijelac ekipe Stephen Jackson kojeg je Skiles odluèio ostaviti po strani u zadnjem susretu protiv Pistonsa. No veèeras, kad im dolazi trenutno najbolja ekipa lige vjerojatno æe morati posegnuti za njime. Miami (16-5) je u velikom naletu, imaju 8 pobjeda u zadnjih 9 susreta i Spoelstra ima razloga za zadovoljstvo. Ne toliko igrom koliko omjerom i pobjedama. U igri ima još puno mjesta za napredak i on je svijestan toga ali sezona je takva da nema vremena za uigravanje i treninge pa æe to sve morati u hodu raditi. Ima sreæu da mu dvojica od tri superstara igraju na fantastiènoj razini i kada im se doda još Dwyane Wade nemaju razloga za brigu.

Vjerujemo kako æe Miami imati puno motiva za osvetiti se Milwaukeeju za onaj poraz od prije deset dana pa bi dvojka trebala biti sigurna oklada.

New Orleans Hornets – Phoenix Suns  02.00

Bit æe ovo veæ treæi meðusobni susret ove dvije ekipe u novoj sezoni. Zasada svaka ima po jednu pobjedu i jedan poraz. Hornetsima (4-17) je prošli mjesec bio najgori u povijesti franšize. U 18 utakmica pobijedili su samo u 2 i u njih èak 16 izgubili. To ih je prikovalo za samo dno Zapadne konferencije i nažalost nema nekih pozitivnih stvari koje bi ih uspijele maknuti sa tog dna. Vraæaju se kuæi nakon kratkog izleta sa Floride gdje ih je porazio Miami 109:95. Monty Williams ima sve igraèe na raspolaganju osim Gordona èiji povratak željno išèekuju. Ne zna se niti sudbina Chrisa Kamana kojeg žele razmijeniti a zainteresiranih baš i nema ili ako ih i ima nemaju šta ponuditi kvalitetno za uzvrat. Veèeras imaju pravu priliku za pobjedom pošto im dolaze Sunsi (7-13) kojima æe nedostajati Steve Nash radi ozljede. I u ponedjeljak su odigrali bez njega ogled protiv Dallasa. Izgubili su 23 razlike a primili su i rekordnih 122 poena ove sezone. Odigrali su jedan susret iz starih dana i bilo je vidljivo kako više ni približno nemaju igraèe za takav stil igre.

Unatoè najlošijem omjeru lige na domaæem parketu (2-10) dajemo sitnu prednost Hornetsima jer ne bude li Steve Nash igrao za goste šanse su im puno veæe za pobjedom.

Dallas Mavericks  – Oklahoma City Thunder  02.00

Ovo je najzanimljivija utakmica dana, aktualni prvaci Dallas Mavericksi (14-8) doèekuju najbolju ekipu na Zapadu Oklahomu City Thunder (16-4). Dallas je u nizu od 3 pobjede, a zadnju su upisali u gostima kod Phoenix Sunsa 122:99. Otpoèetka utakmice je Dallas preuzeo inicijativu i prednost pred domaæinima je samo rasla, sve do najviših 28 razlike. Od pet dvoznamenkastih igraèa Dallasa najbolji je bio Delonte West s 25 koševa. Danas im u goste dolaze igraèi Oklahome koji su prošlu utakmicu gostovali kod Los Angeles Clippersa i izgubili sa 100:112. Iako su Durant i Westbrook kombinirano zabili 67 koševa, Oklahoma nije bila ozbiljna prijetnja Clippersima. Kendrick Perkins, Serge Ibaka i James Harden su zajedno zabili samo 11 koševa (šut 3/15) i to je jedan od razloga poraza. Kod Dallasa  je upitan nastup Jasona Kidda, dok je kod gostiju upitan Thabo Sefolosha.

Vrlo teška utakmica za prognozu, no malenu prednost dajemo gostima iz Oklahome. Možemo oèekivati vrlo tvrdu utakmicu u kojoj æe se teško netko odvojiti na nedostižnu prednost.

Minnesota Timberwolves  –  Indiana Pacers  02.00

Nakon 16.uzastopnog poraza od Los Angeles Lakersa, igraèi Minnesota Timberwolvesa (10-11) su gostovali kod Houston Rocketsa i pobijedili sa 120:108. Houston je bio favorit i vodio +9 u prvom poluvremenu, no gosti iz Minneapolisa u nastavku igraju puno bolje i odnose pobjedu. U 3.èetvrtini zabijaju èak 42 koša.  Najbolji su bili Michael Beasley s 34 koša i Kevin Love s 29 postignutih koševa. Indiana Pacersi (14-6) su noæas kod kuæe pobijedili New Jersey Netse sa 106:99. U prvom dijelu utakmice su imali malo problema, no u nastavku igraju puno bolje te odlaze na veæu razliku. Paul George s 24 i Danny Granger s 21 košem su bili najraspoloženiji kod Indiane. Jeff Foster i Roy Hibbert su upitni za ovu utakmicu.

Prednost dajemo gostima koji bi svojom obranom trebali ukrotiti mlade vukove. Ne oèekujemo pretjerano lijepu utakmicu.

San Antonio Spurs  – Houston Rockets  02.30

Dan nakon što su u produžetku izgubili kod Dallas Mavericksa, San Antonio Spursi (13-9) su se uspješno oporavili te dobili Memphis Grizzliese na njihovu terenu 73:83. Momèad Grega Popovicha je odmah preuzela kontrolu nad utakmicom te su na poluvremenu imali prednost od 10 razlike. Nakon tri odigrane èetvrtine imali su +20 i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Strijelce San Antonia  je predvodio Matt Bonner sa 15 koševa, dok je Richard Jefferson zabio 13. Houston Rocketsi (12-9) su u ponedjeljak u Toyota Centru poraženi od Minnesota Timberwolvesa 108:120. U utakmici gdje je igranje obrane bilo u drugom planu bolje su se snašli gosti. Houston je u 3. èetvrtini primio 42 koša što je najviše u povijesti kluba. Nakon što je propustio dvije utakmice Kevin Martin je zabio 29 koševa i bio prvi strijelac ekipe.

San Antonio na svom terenu igra izvrsno (10-1) i pobjeda Houstona bi bila dosta veliko iznenaðenje, pogotovo jer su dosad na gostovanjima (3-6) pružali vrlo blijede partije.

Portland Trail blazers  –  Charlotte Bobcats  04.00

Na zadnjem gostovanju u Salt Lake Cityu, Portland (12-9) je imao inicijativu veæim dijelom utakmice, ali ipak su upisali poraz 89:93. Presudna je bila serija Utah Jazza od 13:0 èetiri minute prije kraja, èime su domaæini otišli na +8. Najbolji strijelac u porazu je bio LaMarcus Aldridge s 25 koševa, dok je s klupe dobar uèinak ostvario Jamal Crawford s 14 koševa. Charlotte Bobcatsi (3-19) su noæas gostovali kod Los Angeles Lakersa te izgubili sa 76:103. Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je pitanje bilo samo s koliko æe razlike Lakersi pobijediti. U porazu su najviše zabili povratnik Gerald Henderson 14 te Kemba Walker 12 koševa. Gosti su trenutno na 9 poraza u nizu i ovo bi im mogao biti „jubilarni“ deseti.

Domaæini kod kuæe (9-1) pobjeðuju i mnoge jaèe momèadi nego što su to Charlotte Bobcatsi i ovo je èista jedinica. Vrijedi probati odigrati i neki hendikep na domaæine.

Utah Jazz  –  Los Angeles Clippers  04.30

Nakon dvije uzastopne pobjede kod kuæe protiv Sacramento Kingsa i Portland Trail Blazersa, Utah Jazz (12-7) æe imati nešto teži posao jer u goste im dolaze Los Angeles Clippersi (12-6).  Igraèi Utah Jazza su u zadnjoj utakmici veæinu utakmice lovili prednost Portlanda, koju su na kraju sa serijom 13:0 i dostigli te upisali vrijednu pobjedu. Od pet dvoznamenkastih igraèa najraspoloženiji su bili Paul Millsap sa double-double uèinkom od 19 koševa i 15 skokova, te C.J.Miles s 15. Vrijedi spomenuti da su igraèi Utah Jazza  pobjedu ostvarili bez svojeg najboljeg igraèa AI Jeffersona, èiji je današnji nastup pod upitnikom. Los Angeles Clippersi nakon vrlo dobre partije i pobjede protiv Oklahome sa 112:100, puni samopouzdanja putuju u hladni Salt Lake City. Chris Paul je u pobjedu ugradio svojih 26 koševa i 14 asistencija, dok su Blake Griffin i Caron Butler zajedno ubacili 44 koša.

Ukoliko æe Utah Jazz nastupiti bez Ala Jeffersona pobjedu bi trebali odnijeti Los Angeles Clippersi koji konaèno imaju sve igraèe na raspolaganju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE