Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boris Diaw: ” Iznenadio me Shaqov dolazak “

Danas vam donosimo intervju sa Borisom Diawom, koji igra u Phoenix Sunsima. Oni se trenutno nalaze na  šestom mjestu u zapadnoj konferenciji. Ovdje možete proèitati njegova mišljenja o iznenadnom dolasku Shaquillea O’Neala i igrama njegove ekipe u ovoj sezoni. Boris Babacar Diaw-Riffiod, danas pozantiji kao Boris Diaw, roðen je 16. travnja, 1982. u Cormeillesu u Francuskoj. Svoju košarkašku karijeru je zapoèeo u Francuskoj igrajuæi u Pau-Orthezu od 2001. Diaw nije pohaðao koledž, ali to nije utjecalo na njegov dolazak u NBA ligu. Draftiran je 2003. godine kao 21. pick od strane Atlanta Hawksa. Sezone 2005./06. odlazi u Phoenix Sunse. Sada ima veliku ulogu u igri Sunsa kao napadaè uz O’Neala i Stoudemirea. Njegove brojke ove sezone su 8,9 poena po utakmici, 4,6 skokova i 3,9 asista.

ŠTO MISLIŠ O TRENUTNOJ FORMI SVOJE EKIPE? PROŠLIH TJEDANA STE UPALI U KRIZU, NAŠLI STE SE U NIZU IZGUBLJENIH UTAKMICA, NO SADA SE ÈINI DA JE SVE U REDU.

Da, sada se poboljšavamo. Nedavno smo imali taj veliki trade s Miamijem i doveli smo Shaqa u zamjenu za Mariona. Naravno da nam je trebalo malo vremena da se prilagodimo igri uz novog i igraèa i obrnuto. Ali sada, sve je dobro, opet igramo dobro.

DA LI SI BIO IZNENAÐEN IZNENADNIM TRADEOM SHAQA? JESI LI MOGAO TO PREDVIDJETI?

Bio sam zateèen, stvarno nisam imao pojma o toj razmjeni. O tome sam èuo na TV-u, tako da sam i dalje malo iznenaðen.

KAKAV JE UTJECAJ SHAQA NA IGRU SUNSA?

Pa, on je odlièan igraè i utjeèe na više elemenata naše igre, ponajviše u obrani. On je velika pojava u igri, skuplja mnogo skokova, ima odlièan pregled igre i svojim dodavanjima stvara brze kontre. Tako da nam zapravo pomaže u brzim akcijama i kontra napadima. Takoðer je velika pomoæ i u napadu, jer kad dobije loptu pod košem privlaèi pažnju obrane i lako stvara višak.

MNOGO SE LJUDI PITALO HOÆE LI SE SHAQ UKLOPITI U VAŠ BRZI TEMPO IGRE I „RUN ‘N’ GUN“ TIP IGRE. TI IGRAŠ S NJIM, TRENIRAŠ SVAKI DAN…DA LI MOŽE TRÈATI KONTRE S VAMA NA TERENU I DRŽATI VAŠ RITAM?

Da, naravno da može. Samo to radimo i treniramo otkada je došao. Uostalom, kontre nikad nisu pet na pet, nego tri na dva ili dva na jedan. Shaq tu ima veliku ulogu jer svojim skokovima i dodavanjima može stvorit napad jako brzo.

DA LI JE SHAQOV DOLAZAK IMAO UTJECAJ NA „KEMIJU“ U EKIPI? KAKO SE SLAŽETE?

Pa znaš, oduvijek smo imali „kemiju“ i dobru uigranost, tako da je i dalje imamo. On je super igraè, ali i èovjek i zabavan je u svlaèionici. Sve je za sada super s njim.

DA LI SUNSIMA NEDOSTAJE SHAWN MARION? NA TERENU, ALI I VAN NJEGA...

Naravno. Na terenu je donosio stvarno mnogo igri Sunsa. Tako da smo puno izgubili njegovim odlaskom, ali smo u isto vrijeme nešto i dobili dolaskom Shaqa. Tako to ide s tradeovima, nešto izgubiš, nešto dobiješ. A van terena je Shawn bio super deèko, zabavan i puno nam fali.

U EUROPI JE NEKAKVA NORMA IGRANJE MAKSIMALNO DVIJE UTAKMICE TJEDNO? IPAK IGRAŠ DOBRO OVDJE U NBA-U U UTAKMICAMA IZ DANA U DAN. MOŽEŠ LI NAM REÆI KAKO JE IGRATI PO DVIJE UTAKMICE U DVIJE NOÆI?

Pa OK je. Teško je kada imate po pet utakmica u samo tjedan dana, kada imate po dvije utakmice u dva dana pa dan odmora, pa opet par utakmica za redom. Ali sve je u ritmu koji stekneš tijekom sezone. Kada se vratiš prvu godinu iz Europe je teško igrati iz noæi u noæ, ali navikneš se do kraja sezone. Uostalom, i malo manje treniramo, kako bi bili odmorniji za utakmice.

VIDIŠ LI SUNSE DOVOLJNO SPREMNIMA ZA NADOLAZEÆE DOIGRAVANJE? KOJE SU VAM ŠANSE OSVAJANJA PRVENSTVA OVE GODINE?

Mislim da imamo velike šanse. Ali isto tako ima i devet ekipa ovdje na Zapadu i èetiri na Istoku koje imaju dobrih izgleda. Jako je nepredvidljivo i ludo ove godine. U zapadnoj konferenciji, svatko može pobijediti svakoga. Vidjet æemo. Sada se moramo što bolje pripremiti za doigravanje i biti spremni na sve.

DA LI TI JE ŽAO ŠTO BAŠ OVE GODINE KADA SUNSI IMAJU SHAQA I IGRAJU ODLIÈNO I SVE OSTALE EKIPE NA ZAPADU IGRAJU IZVRSNU KOŠARKU?

To je zapravo super stvar. Imat æemo neodluènu i zabavnu završnicu i još bolje doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE