Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boris Diaw još dvije, Tim Duncan tri godine u Spursima

San Antonio Spursi produžili su ugovore danas s dvojicom veterana u svojim redovima. Legendarni Tim Duncan tako æe u NBA ligi igrati još tri godine, koliko traje njegov novi ugovor, a Boris Diaw dvije.

Bilo je oèekivano da æe Duncan produžiti ugovor sa Spursima, no nije se znalo koliko æe dugo taj ugovor trajati jer mu je vrlo vjerojatno to posljednji ugovor u NBA karijeri. Nakon isteka ugovora Duncan æe imati 39 godina i teško je oèekivati da æe igrati i u èetrdesetima. Još se dogovaraju posljednji detalji oko ugovora, ali njegova vrijednost æe biti oko 34 milijuna dolara.

Duncan je jedan od najboljih i najuspješnijih krilnih centara u povijesti NBA lige, osvojio je 4 naslova prvaka te je dva puta proglašen najkorisnijim igraèem NBA sezone. Ovu drugu nagradu više neæe dobiti, no Spursi æe sigurno i sljedeæih sezona biti u borbi za naslov prvaka tako da æe se broj osvojenih prstena možda i poveæati do završetka karijere. Prošle je sezone Duncan postizao 15,4 poena i 9 skokova po utakmici, što su mu meðu najslabijim brojkama karijere, ali razlog toga je i smanjena minutaža jer je prosjeèno igrao tak 28 minuta po utakmici.

Nakon što se u doigravanju uspio izboriti za mjesto u startnoj petorci ovogodišnjih finalista Zapadne konferencije NBA lige, Diaw je oèekivano produljio vjernost momèadi trenera Gregga Popovicha.

Polivalentni 30-godišnji košarkaš u 20 nastupa tijekom regularnog dijela NBA sezone u prosjeku je bilježio 4,7 poena, 4,3 skoka i 2,4 asistencije po susretu, a uèinak je dodatno popravio u doigravanju gdje je iskoristivši igranje u poèetnoj postavi ubacivao 6,2 koša uz 5,2 skoka i 2,5 dodavanja. Diaw je u NBA ligi veæ devet godina s jedinom stankom za vrijeme lanjskog lockouta kada se kratko vratio u Francusku i zaigrao za Bordeaux.

Možemo još spomenuti i juèerašnji dogovor Spursa i njihovog važnog igraèa s klupe, Dannyja Greena. Trogodišnji je radni odnos za 12 milijuna dolara potpisao 25-godišnji Green, igraè na pozicijama dva i tri, koji je u teksaški klub stigao 2010., godinu nakon što su ga na NBA draftu kao 46. igraèa po redu birali Cleveland Cavaliersi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE