Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bosh: Nije lako igrati s LeBronom

Chris Bosh nedavno je izjavio da se nije čuo s LeBronom Jamesom otkako je ovaj otišao iz Heata. Čovjek bi pomislio da je prekrižio Jamesa, ono što je bilo – bilo je, i vrijeme je da se usredotoči na nove izazove. No, izgleda da to nije slučaj jer Bosh ne propušta priliku da iskomentira četverostrukog MVP-a lige. Sigurno je zabrinut za odnos Kevina Lovea i Jamesa, ali i uspjeh Cavaliersa kada tako srdačno savjetuje Lovea kako se postaviti u novoj situaciji i ostati hladne glave.

No, ostavimo demagogiju sa strane. Bosh i Love jedini su igrači u zadnjih 8 godina koji su u sezoni imali 24 poena i 10 skokova po utakmici. Obojica su proveli prvi dio svoje karijere igrajući za slabije momčadi (Raptors, Timberwolves) kojima je mjerilo uspjeha bilo nastupanje u doigravanju, a svoju priliku za osvajanje titule potražili su u udruživanju snaga s Jamesom.

Bosh se žrtvovao kako bi s Jamesom i Dwyaneom Wadeom osvojio duplu krunu. Morao je izaći iz prvog plana da ostavi mjesta za LeBrona, i u neku ruku za Wadea. U svojoj zadnjoj sezoni u Torontu prosječno je zabijao 24 koša uz 10,8 skokova, a u prethodnoj sezoni, koja se ispostavila kao zadnja Velike trojke, te brojke su pale na 16,2 koša i 6,6 skokova. Ali žrtva se itekako isplatila, dva naslova su u rukama i to nakon 4 uzastopna NBA finala. Zadnji su to napravili Celticsi predvođeni Larryjem Birdom u periodu od 1984. do 1987.

Sada će i Love biti u sličnom položaju kao i Bosh prije 4 godine. Chris je to prepoznao i odlučio je poslati nekoliko savjeta u smjeru Clevelanda: „To je kao da dođete u restoran i ne pitaju vas što želite. Samo stave jelo pred vas. Ali čekajte malo, gdje je moje predjelo, gdje je desert? Nema ni kruha. Što se događa? A vi gladni. Drukčije je nego prije. Ali ako uspiješ stisnuti zube, dobre stvari mogu se dogoditi. Ali ne postaje lakše. Čak i u našoj zadnjoj sezoni, niti u jednom trenutku nije bilo lako.“

Biti će mu jako teško“, izjavio je o Loveu. „Čak i da sam ja u njegovom kutu i govorim mu što da radi i očekuje, to ne bi olakšalo situaciju. I dalje moraš proći kroz neke stvari, trebaš sam naći put. Izuzetno je teško i frustrirajuće. Morati će se nositi s time.“

Bile ovo Boshove igrice ili ne, sigurno je da je pred Cavaliersima veliki izazov ove sezone. Love, a i Kyrie Irving, morat će podrediti svoju igru Jamesu ako žele donijeti titulu NBA prvaka u Cleveland.

Latest Posts

NE PROPUSTITE