Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bosh optimističan, Riley ga više ne vidi u dresu Heata

Chris Bosh već 2 sezone ima problema s krvnim ugrušcima. Prvo je problem nastao u plućima, a ove veljače se pojavio u potkoljenici lijeve noge tako da je propustio ostatak sezone.

Njegov povratak se očekivao na početku ove sezone, ali novi problemi za njega su se javili u petak pošto je medicinski tim Miami Heata odlučio da Bosh nije spreman za trening kamp.

Ostaje nemoguće za Chrisa da se vrati košarkaškim aktivnostima i ne znamo kada će doći vrijeme njegovog povratka“, izjavili su iz Miamija.

Povodom toga oglasio se i Bosh:

Imao sam namjeru započeti novo poglavlje u svojem oporavku pod pretpostavkom da ću biti spreman za kamp. Nažalost, to nije slučaj. Nadam se da ćete krenuti u avanturu sa mnom iako ona ima uspone i padove.“

Male prepreke se događaju, ali to ne umanjuje moju želju za onim što želim postići. Trenutno smo u padu, ali sve će biti u redu.

Doktori s kojima radim govore da je ovo sve stvar procesa. Oni imaju formulu. To nije lijek koji ću ja prvi koristiti, mnogi su ga već koristili. S toga, nije stvar u tome hoću li više ikad igrati, nego kada.

Bosh ostaje optimističan da se može vratiti na parket: „U dvorani sam svakodnevno. Vodim brigu o svom tijelu. To mi daje povjerenje da znam da mogu istrčati i napraviti svoj posao. Ja sam jedan od najboljih igrača lige. Bio u bolnici ili negdje drugdje, nema veze. I dalje mogu igrati.“

Nekoliko dana kasnije, o svemu je progovorio i Pat Riley, predsjednik momčadi s Floride.

Mi ne radimo prema Boshevom povratku. Mislim da je Chris i dalje otvorenog uma, ali mi ne radimo prema njegovom povratku. Imamo osjećaj, prema zadnjoj provjeri, da je njegova karijera s Miami Heatom gotova.“

U Miamiju smatraju kako im ovakav Bosh ne treba te u tom slučaju mogu tražiti od lige da se preostalih 75 milijuna dolara izbriše s njihovog salary capa, dok će Boshu biti isplaćeno polovina toga preko police osiguranja.

Stvari bi postale jako komplicirane za Heat ako Bosh odluči nastaviti igrati. Ako ga otpuste uz izgovor medicinske mirovine, a Bosh odluči igrati za neki drugi tim, morat će mu platiti navedeni iznos te će ih to dosta unazaditi u sljedećih nekoliko sezona.

Jedanaesterostruki All-Star se Miamiju pridružio 2010. godine te je osvojio oba naslova u eri „velike trojke“, eri kojoj dolazi i konačni kraj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE