Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bosh “poludio” za drugu pobjedu Miamija

Igraèi Miami Heata uspjeli su ostvariti drugu pobjedu protiv Chicago Bullsa u finalu Istoène konferencije. Nakon pobjede u Chicagu, noæas su u svojoj dvorani slavili rezultatom 96:85 i tako preuzeli vodstvo u seriji od 2-1.

Utakmica je zapoèela s èvrstim obranama od obje ekipe te su se koševi teško postizali. Nešto bolje u susret su krenuli igraèi Bullsa no kako je prva èetvrtina odmicala tako je i Miami zapoèeo igrati bolje te su koševima LeBrona Jamesa preuzeli vodstvo i nakon prve èetvrtine imali vodstvo 18:15.

Nakon “tvrde” prve èetvrtine ekipe su ipak i napadaèki proigrale pa su u svakoj od preostalih èetvrtina postigle barem po 20 koševa. Chris Bosh je noæas stvarao velike probleme obrani Bullsa i možemo reæi da je odigrao svoju najbolju utakmicu ovog doigravanja do sada. Njegovim je koševima Miami došao na prednost od 6 poena poèetkom drugog perioda igre. S druge strane i Carlos Boozer je bio razigran te je nakon promašenih prvih 5 šuteva iz igre poèeo pogaðati i držao je Bullse u minimalnom zaostatku. Bosh je u ovoj èetvrtini postigao 13 poena, a na poluvrijeme se otišlo s istom razlikom kao i na kraju prve èetvrtine, +3 za Miami.

Tricom Derricka Rosea poèetkom treæe èetvrtine Chicago je uspio izjednaèiti rezultat, a nakon jednog njegovog prodora i pogoðenog koša uspjeli su i prijeæi u vodstvo po prvi puta nakon prve èetvrtine. No to se vodstvo nije dugo zadržali, uskoro koševe zabijaju Bosh i Wade, a prikljuèio im se i Mike Bibby s dvije važne trice. Ubrzo je Miami došao i do vodstva od 7 poena razlike, što je bila velika prednost s obzirom da se utakmica igrala na mali broj poena. Miami je umalo izgubio svu teško steèenu prednost na kraju treæe èetvrtine kada je Luol Deng 5 sekundi prije kraja pogodio tricu a nakon toga i ukrao loptu, ali nije uspio pogoditi šut s poludistance za potpuno prikljuèenje Bullsa. Ova je èetvrtina završila identiènim rezultatom kao i prethodna, 25:25.

Osam uzastopnih poena postiže Bosh te na poèetku posljednje èetvrtine ponovno odvaja Miami na 6 poena razlike. Ubrzo nakon toga Miami radi seriju 9-0 i odvaja se na najveæu prednost na utakmici, +13 poena razlike, a na semaforu je bilo još 5 minuta do kraja utakmice. Chicago se nastavio boriti, ali jednostavno su imali previše problema u napadaèkom dijelu igre da bi uspjeli dostiæi Miami. Nije bilo prave teènosti u napadu, Rose je dobro zaustavljen, a bez njega Chicago ne može pobijediti Miami. Utakmica je mirno privedena kraju, posljednje koševe postigao je LeBron James sa linije slobodnih bacanja i time je postavio konaèan rezultat 96:85.

Kao što smo veæ spomenuli, Chris Bosh je odigrao utakmicu sezone i postigao 34 poena uz šut 13-18. James se više posvetio razigravanju momèadi te je postigao 22 poena uz 10 asistencija i 6 skokova, dok je Dwyane Wade odigrao ispod svojih moguænosti, no svejedno je ubilježio 17 poena i 9 skokova.

Želio sam biti agresivan i imati nekakav znaèaj u ovoj seriji”, izjavio je Bost nakon utakmice. “Agresivan sam bio i u prvoj utakmici, u drugoj baš i ne, ali smo ostvarili pobjedu. Ali na domaæem terenu moram biti agresivan i to se isplatilo.”

Najuèinkovitiji kod Bullsa bio je Boozer sa 26 poena i 17 skokova, dok je Rose imao velikih problema u traženju svoje igre te je susret završio sa 20 poena, 5 asistencija i 5 skokova. Kada je Rose zaustavljen, tada i cijeli Chicago ima velikih problema  što se moglo vidjeti tijekom utakmice jer im je napad èesto izgledao bezidejno i nekoliko puta se dogodilo da ih Miami natjera da šutiraju loptu u posljednjim sekundama napada.

Sljedeæa utakmica ovih dviju momèadi igra se 25. svibnja od 02.30 sati po našem vremenu, ponovno u dvorani Miami Heata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE