Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bosh želi okupljanje momèadi Miamija

Chris Bosh, krilni centar prošlogodišnjih finalista NBA lige, košarkaša Miami Heata, smatra kako bi se momèad trebala okupiti i poèeti pripreme za sezonu bez obzira kada æe ona startati.

Premda lockout u NBA ligi ulazi u treæi mjesec svog trajanja bez naznaka kada bi mogao završiti, Bosh želi da se njegovi suigraèi okupe što prije. Ovo je inaèe vrijeme godine kada igraèi bez obzira na klubove zapoèinju individualne fizièke pripreme, a Boshu je dosta odmora i želi trenirati bez obzira da li æe ljetni trening-kampovi raditi ili ne…

“Moramo se što prije okupiti i poèeti razmišljati i planirati narednu sezonu kad god ona poèela. Mislim da je za poèetak dovoljno da se okupimo samo radi team-buildinga jer smo još uvijek momèad u izgradnji”, izjavio je Bosh u Los Angelesu gdje je prisustvovao promociji raèunalne igrice u kojoj je, uz Kevina Garnetta iz Bostona, jedan od glavnih protagonista.

Bosh je bio emocinalno prazan i slomljen nakon poraza u finalu NBA lige od Dallasa, a sada tvrdi da više ne razmišlja o tome nego da je okrenut buduænosti.

“Nema nikakvog smisla vraæati se na ono što je bilo, a jedini razlog zbog kojeg se ponekad sjetim toga je traženje jaèe motivacije za treniranje. Nakon tog poraza samo se o tome govorilo i na kraju sam pretjerao razišljajuæi o tome. Ta je prièa sada završena”, izjavio je Bosh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE