Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boštjan Nachbar se vraæa u NBA?

Boštjan Nachbar, ponajbolji slovenski košarkaš današnjice je prije desetak dana obznanio kako nema namjere produžiti ugovor sa turskim Efes Pilsenom i da želi nastaviti svoju karijeru u drugom klubu. Do (ne)službene potvrde od strane slovenskog košarkaša je došlo prije dva dana i to putem njegovog twitter profila.

Na twitteru je popularni Boki zapisao slijedeæe: “Samo da stvar službeno potvrdim – u slijedeæoj sezoni neæu igrati u dresu Efesa. Vrijeme je da idem dalje. Svojim bivšim suigraèima želim sve najbolje u buduænosti.”

Po mnogim špekulacija, bilo u slovenskim, bilo u stranim medijima Nachbarova slijedeæa destinacija bi mogla (ponovno) biti sa one strane Atlantika. No, što je još važnije, je to da te špekulacije nikada nije negirao upravo Boštjan, dapaèe èak je u nekoliko navrata posredno najavio da su vrata NBA ligi ponovno otvorena.

No isto tako je Boštjan u intervjuu za slovenski portal rtvslo.si izjavio kako æe ovog ljeta prioritet imati reprezentacija i da æe tek nakon nje razmišljat što i kako dalje.

Košarkaš koji æe za tjedan dana napuniti 31 godinu je 2002. godine kao 15. izbor na NBA draftu bio izabran od Houston Rocketsa. U Houstonu je proveo dvije sezone, a nakon toga je otišao u New Orleans, a NBA avanturu je završio u New Jersey Netsima.

Na ljeto 2008. godine, ljeto poznato po eri Childressa je u Europu otišao i Nachbar koji je te godine u dresu moskovskog Dinama bio najplaæeniji košarkaš u Europi. Rezultat toga je u prvom redu odlièna posljednja sezona u NBA ligi.

U vrijeme kada su u Netsima prednjaèili Richard Jefferson, Vince Carter i Jason Kidd odliènu je rolu sa klupe imao i Slovengraæan koji je u prosjeku bilježio 9,8 poena, 3,5 skoka i 1,2 asistenciju za 22 minute provedene na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE