Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston bolji od Miamija, nove pobjede Spursa i Knicksa

New York Knicksi na najbolji su način započeli novu eru pod predsjednikom Philom Jacksonom, 13-orostrukim osvajačem NBA prstena.

Košarkaši New Yorka upisali su sedmu uzastopnu pobjedu slavivši pred svojima svojim navijačima protiv najbolje momčadi Istočne konferencije Indiane rezultatom 92:86. Carmelo Anthony predvodio je Knickse u prepunom Madison Square Gardenu s 34 poena, no njegovu je izvedbu zasjenilo prvo pojavljivanje Jacksona u dvorani u njegovoj novoj predsjedničkoj ulozi. Jackson je, podsjetimo, kao igrač uzeo dva NBA naslova upravo u dresu Knicksa, dok je 11 trenerskih osvojio s Chicago Bullsima, odnosno Los Angeles Lakersima.

Publika je gromoglasnim navijanjem pozdravila Jacksona tijekom prve četvrtine, nakon što ga je glavni spiker pozvao da se ustane i pozdravi prepuni MSG.

Spomenimo i da je poraženu momčad, koja je propustila podebljati svoju prednost u poretku na Istoku, predvodio Lance Stephenson s 21 poenom i devet skokova, dok je najbolji igrač gostiju Paul George imao katastrofalnu šutersku večer (4/17 iz igre).

Pacersi su mogli povećati svoju prednost u odnosu na Miami, koji je noćas, bez LeBrona Jamesa, poražen kod Bostona sa 101:96. Najbolji igrač današnjice nije igrao u ovoj utakmici zbog manjih problema s leđima, a to se na rezultatu itekako osjetilo. Naime, Celticsi su na dvostrukim uzastopnim prvacima prekinuli niz od pet poraza.

Rajon Rondo bio je ključni čovjek domaćeg sastava u konačnici dvoboja, kada je s dva floatera u posljednje dvije minute slomio Miami. Rondo je ostao za jedan poen kratak za triple-double, s obzirom da je ubilježio 15 asistencija, 10 skokova i devet koševa. Avery Bradley bio je najefikasniji Celtic, dok je goste po broj poena predvodio Dwyane Wade (17).

San Antonio Spursi upisali su i 11. uzastopnu pobjedu, ovoga puta na gostovanju kod L.A. Lakersa. Spursi su slavili sa 125:109 zahvaljujući još jednoj fantastičnoj momčadskoj izvedbi na parketu. Aktualne viceprvake do pobjede je predvodio Tony Parker s 25 poena, dok je Kawhi Leonard pridodao 22. San Antonio, momčad s najboljim omjerom pobjeda i poraza u ligi, nije izgubio utakmicu još od 21. veljače, a pritom je slavio u 14 od posljednjih 15 dvoboja.

Pobjedu nade za doigravanje upisala je Minnesota kod izravnog konkurenta za isto – Dallasa. Timberwolvesi su slavili u produžetku sa 123:122, a junak susreta bio je Kevin Love. On je ubacio 35 poena, te uz to upisao osam skokova, dok je španjolski reprezentativac Ricky Rubio pridodao triple-double (22k, 10s, 15a), treći u svojoj karijeri. Love je bio i strijelac pobjedničkog koša 17 sekundi prije kraja susreta. Najefikasniji Maverick bio je Dirk Nowitzki s 27 poena, no on je ujedno promašio i posljednji šut na susretu koji bi donio njegovoj momčadi pobjedu.

NBA rezultati, 19. ožujka:

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 94 : 102
Boston Celtics – Miami Heat 101 : 96
Brooklyn Nets – Charlotte Bobcats 104 : 99
Memphis Grizzlies – Utah Jazz 96 : 86
New Orleans Pelicans – Toronto Raptors 100 : 107
New York Knicks – Indiana Pacers 92 : 86
Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 122 : 123
Denver Nuggets – Detroit Pistons 118 : 109
Phoenix Suns – Orlando Magic 109 : 93
Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 109 : 125

Latest Posts

NE PROPUSTITE