Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston Celtics u finalu

Boston, najtrofejnija NBA momèad, nije dopustio iznenaðenje u seriji protiv košarkaša Orlanda. S ukupnih 4-2 u pobjedama plasirali su se Celticsi u finale u kojem æe hvatati ukupno 18. naslov u klupskoj povijesti.

Nakon uvodnih 3-0 za Boston u finalu doigravanja Istoène konferencije Orlando je dvjema pobjedama nakratko unio dramu u seriju, meðutim, u petak i definitivno potpisao kapitulaciju porazom 96-84.

Tako æe velika trojka koju èine Paul Pierce, Kevin Garnett i Ray Allen, a koju sjajnim igrama u èetvorku širi Rajon Rondo, pokušati doæi do drugoga naslova u posljednje tri godine. Posljednji su osvojili 2008. godine, da bi ih potom sezonu kasnije baš Orlando Magic zaustavio u drugome krugu doigravanja Istoène konferencije. Sve je došlo na naplatu veæ godinu kasnije i Boston sada èeka boljeg iz finalnog ogleda Zapada, u kojem Los Angeles Lakersi vode protiv Phoenix Sunsa 3-2.

Razlika u prošlogodišnjem play offu u odnosu na ovosezonski svakako je prisutnost Kevina Garnetta kojeg je koljeno zaustavilo u pohodu na obranu naslova. Zdrav dokazuje koliko znaèi za momèad koja je finale izborila pobjedama protiv Miamija (4-1), Clevelanda (4-2), te Orlanda (4-2).

Ukupno su 44 poena kombinirano postigli Allen, Rondo i Garnett u susretu u kojem je najjaèe zasjala zvijezda Paula Piercea. Voða momèadi bio je na oèekivano visokoj razini s 31 ubaèenim košem (trica 4-5) i 13 uhvaæenih lopti. Kod Orlanda se, kao i obièno, istaknuo Dwight Howard s 28 poena i 12 skokova.

Finale NBA lige zapoèet æe u èetvrtak, a domaæin prve utakmice protiv Bostona bit æe Los Angeles ili Phoenix.

Bude li to “grad filma“, finale æe biti repriza iz 2008., ali i ukupno još deset serija od 1959. do 1987. godine. Boston protiv Minneapolis/Los Angeles Lakersa vodi 9-2.

Sa Phoenixom su se Celticsi samo jednom susreli u finalu. Svladali su ih s ukupnih 4-2 1976. godine.

Finale istoka:

Boston (2) – Orlando (4) 96-84 (4-2)
(Pierce 31p, 13s, 5a, Allen 20p / Howard 28p, 12s)

Latest Posts

NE PROPUSTITE